pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Učinkovita nega las in lasišča v zimskem času

18. 2. 2024; 04.00
Avtor: MATEJA GORNIK/ revija Bodi zdrava
lasje

lasje , nega foto: profimedia, dreamstime

V hladnejših mesecih se naši lasje spopadajo z izzivi, ki jih prinašajo temperaturne spremembe in suh zrak. Čeprav je zdravo lasišče ključno za lep videz las, mu v zimskem času pogosto posvečamo premalo pozornosti.

Zato lahko lasje postanejo poškodovani, lomljivi, z razcepljenimi konicami, kar vodi v čezmerno izpadanje in izgubo sijaja. Vendar s pravilno nego las in lasišča lahko preprečimo te težave ter ohranimo močne, sijoče lase tudi v najhladnejših dneh. V tem članku bomo raziskali različne tehnike in nasvete za učinkovito nego las in lasišča v zimskem času, ki bodo ohranili vaše lase vitalne, mehke in zdrave.

Poškodovani in utrujeni lasje

Zdrave in sijoče lase si želi vsakdo, vendar ima žal marsikdo poškodovane lase. Ne glede na to, ali so ti posledica čezmerne uporabe toplotnega oblikovanja, agresivnih kemičnih postopkov ali preprosto pomanjkanja ustrezne nege, potrebujejo posebno pozornost in oskrbo. Vzroki za poškodovane lase so lahko različni, zato je bistveno poiskati rešitve in pravilno nego, kako lasem povrniti vitalnost, moč in sijaj.

Vzroki za poškodovane lase:

· Toplotno oblikovanje: Pogosta uporaba sušilnikov za lase, likalnikov in kodralnikov lahko povzroči poškodbe lasne strukture, saj visoka temperatura odvzame lasem naravno vlago.

· Kemični tretmaji: Barvanje, trajno oblikovanje in drugi kemični postopki lahko oslabijo lasno vlakno in ga naredijo bolj dovzetno za poškodbe.

· Neprimerna nega: Uporaba agresivnih šamponov, pomanjkanje uporabe balzama ali mask ter nepravilno česanje lahko vodijo v poškodbe lasne kutikule.

· Okoljski vplivi: UV-žarki, veter, mraz in onesnaženje zraka lahko oslabijo strukturo las, jih naredijo krhke in povečajo tveganje za poškodbe.

Kako poskrbeti za obnovo poškodovanih las

· Pravilna nega: Izberite nežne šampone in balzame, prilagojene vašemu tipu las. Uporabljajte hranilne maske ali balzame za globinsko obnovo ter lasem povrnite izgubljeno vlago.

· Izogibajte se toplotnemu oblikovanju: Omejite uporabo sušilnikov za lase, likalnikov in kodralnikov. Ko jih uporabljate, vedno uporabite toplotno zaščito, da zmanjšate tveganje za poškodbe.

· Redno striženje konic: Redno obiskovanje frizerja za striženje razcepljenih konic bo ohranilo lase zdrave in preprečilo nadaljnje poškodbe.

· Hidracija od znotraj: Uživajte zadostne količine vode, saj hidrirani lasje manj verjetno postanejo suhi in krhki.

· Naravna olja: Nanašanje naravnih olj, kot so arganovo, kokosovo ali olivno olje, lahko pomaga obnoviti vlago in sijaj las.

· Prilagoditev prehrane: V prehrano vključite živila, bogata z vitamini, minerali in beljakovinami, saj od znotraj prispevajo k zdravju las.

Obnova poškodovanih las zahteva potrpežljivost, doslednost in pravilno nego. S pravilnimi ukrepi in prilagoditvijo življenjskega sloga lahko povrnete svojim lasem vitalnost, moč in naravni sijaj. Ne pozabite, da je preventiva ključna, zato bodite na nego las pozorni že v začetni fazi ter tako ohranjajte zdrav in čudovit videz las.

Pomoč poškodovanim lasem: patentirana tehnologija Olaplex

Poškodovani, tanki in krhki lasje se pogosto vozlajo in so videti neukročeni ter neurejeni. Si želite spet očarati z zdravimi, mehkimi in sijočimi lasmi, a si jih ne želite postriči? Razkrivamo vam skrivnost, kako se lahko brez uporabe frizerskih škarij poslovite od poškodovanih las. V dm Studiu ponujajo patentirano tehnologijo OLAPLEX, ki poveže žveplove vezi v beljakovinski lasni strukturi in zagotavlja takojšne rezultate. Revolucionarna tehnologija vsebuje sestavine, ki se ne izpirajo iz las in aktivno delujejo do naslednjega striženja. Vaši lasje bodo videti bolje kot kadar koli prej.

Kaj je Olaplex?

OLAPLEX sta izumila dr. Eric Pressly in dr. Craig Hawker. Gre za revolucionarni pristop k obnovi poškodovanih las in je prvi in edini sistem obnovitve las z več zaščitenimi patenti.

OLAPLEX je dodatek, ki pomaga obnoviti poškodovane kemijske vezi v laseh z eno samo aktivno patentirano sestavino bis-aminopropil diglikol dimaleata. OLAPLEX deluje tako, da poveže enojne žveplove in vodikove vezi in formira ter obnavlja disulfidne vezi v laseh, ki se poškodujejo med kemičnimi, toplotnimi in mehanskimi procesi obdelave las.

Kako pomaga Olaplex in zakaj ga izbrati

· Obnavlja poškodovano proteinsko strukturo v laseh.

· Izdelan je po patentirani tehnologiji.

· Primeren je za vse vrste las, ki se poškodujejo med kemičnimi, mehanskimi in toplotnimi procesi obdelave las.

· Je preprost za uporabo.

· Z njim je zadovoljnih več milijonov uporabnikov po svetu.

· Zagotavlja odlične rezultate.

· Mogoče ga je uporabljati kot dodatek pri barvanju/svetljenju/trajnem kodranju in ravnanju las ali kot samostojni obnovitveni tretma.

OLAPLEX je namenjen tako uporabi v frizerskem salonu kot domači negi las. Razlika je v koncentraciji in moči izdelkov.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Dadi Daz: Po duši sem še vedno otrok
Svet slavnih
Dadi Daz: Po duši sem še vedno otrok
naslednji članek
Hrana, ki pozitivno vpliva na zdravje ustne votline
Zdravje
Hrana, ki pozitivno vpliva na zdravje ustne votline