pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

4 živila za bolj zdrave lase in nohte

30. 9. 2023; 02.00
Avtor: T.G.
pilica nohti

foto: Profimedia

Tudi prehrana vpliva na videz vaših nohtov in las. Kaj lahko naredite s preprosim vnosom živil?

Se vam zdi, da ne glede na to, kaj počnete, vaši lasje niso tako bujni in lepi kot bi želeli, prav tako pa vam težave povzročajo lomljivi nohti? Morda pa se ne prehranjujete pravilno! Razkrivamo hrano, ki – tako pravijo lepotni strokovnjaki – dela čudeže za lase in nohte.

Mandlji! Ne le, da so dober vir proteinov, polni so magnezija, ki je antistresni mineral, stres pa ključno vpliva na izgubo las. Tudi navpične črtice na vaših nohtih so lahko znak, da vam primanjkuje magnezija, ki ga je veliko tudi v listnati zeleni zelenjavi in soji.

Pivo! Zdaj imate odličen izgovor, da ob decembrskih zabavah nazdravite s pivom. Pivo je eden večjih virov silikona – minerala v sledeh, ki naj bi povečeval prekrvavitev na lasišču, kar odlično vpliva na rast las. 

Ostrige! Ne le, da veljajo za afrodiziak, ostrige vsebujejo tudi veliko cinka, ki je ključen za lepe nohte in bujne lase.

Mleko! Čeprav še ni bilo narejenih dovolj raziskav, nekatere študije kažejo, da obstaja povezava med vitaminom D in izpadanjem las - pri ženskah, ki so jim prekomerno izpadali lasje so namreč ugotovili precej nižji nivo vitamina D. Mleko vsebuje tudi kalcij, za katerega pa je že dobro znano, da je nujen za zdrave nohte in tudi lase.

prejšnji članek
Vaje za krepitev, ki jih lahko izvajate kljub bolečinam
Zdravje
Vaje za krepitev, ki jih lahko izvajate kljub bolečinam
naslednji članek
Recept: Domača jušna zakuha
Kulinarika
Recept: Domača jušna zakuha