sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kateri tip ženskega telesa najbolj privlači moške?

13. 10. 2016; 04.47
Avtor: D. B.
kate moss

Kate Moss se še vedno lahko pohvali z izjemno vitko postavo. foto: Profimedia

Čeprav ženske obline v zadnjem času doživljajo pravo renesanso in se ženstvenost poudarja bolj kot kadarkoli prej, znanstveniki trdijo, da moške kljub temu bolj privlači drug tip ženskega telesa.

Raziskava, objavljena v strokovnem časniku PeerJ, je trditev, da so ženske z oblinami moškim privlačnejše kot vitke ženske, postavila na glavo. V raziskavi je sodelovalo več kot 1.300 moških iz 10-ih držav, rezultati pa so pokazali, da moške na prvi pogled bolj privlačijo vitke ženske. Moški takšne ženske doživljajo kot bolj zdrave, njihovo postavo pa povezujejo tudi s plodnostjo.

Govorimo o tipu ženskega telesa, kot ga ima na primer Kate Moss, ki je bila izjemno uspešen model v 90-ih letih prejšnjega stoletja. Pri tem je potrebno poudariti, da manj kilogramov nujno ne pomeni, da je oseba tudi zdrava, saj je lahko vitkost rezultat nezdrave prehrane.

Če ste ob tem pomislili, da je mit o privlačnosti oblin pri moških resnično le mit, se vsaj delno motite. Neka druga raziskava je na primer pokazala, da se moški ne morejo upreti ženski postavi v obliki peščene ure in da jo opazijo celo prej kot na primer linije obraza ali velikost prsi.

prejšnji članek
Horoskop: Smeh in zabava? Z njim nikoli!
Horoskop
Horoskop: Smeh in zabava? Z njim nikoli!
naslednji članek
Slavni pevki na odru otipavali mednožje, posnetek kroži
Svet slavnih
Slavni pevki na odru otipavali mednožje, posnetek kroži