zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zlata pravila, ki topijo kilograme

25. 6. 2016; 10.30
Avtor: T. P.
ženska sivka blond rdeča
Poletje je tu, počitnice že vabijo na morje, vi pa ste še vedno obremenjeni z odvečnimi kilogrami.

Še vedno je čas, da s prav posebnim načinom prehranjevanja na hitro shujšate in svoje telo brez sramu razgalite na plaži.

Če boste premišljeno izbirali, kaj in kdaj boste dali v usta, bodo vaši kilogrami hitro začeli kopneti, izgubljali pa jih boste toliko časa, dokler boste vztrajali pri tem oziroma dokler ne boste dosegli normalne teže.

Osnovna pravila premišljenega izbiranja si je lahko zapomniti in jim slediti.

Najbolje je, da proteine jemo s proteini, ogljikove hidrate z drugimi ogljikovimi hidrati, sadje pa moramo jesti posebej.

Vsak dan začnite z enim od sadežev, polnih encimov, na primer ananasom, jagodami, grozdjem, papajo, lubenico, mangom, kiviji, kakiji, suhimi slivami, marelicami ali figami. Sadja lahko pojeste, kolikor hočete, vendar jejte le eno vrsto sadja naenkrat.

Počakajte eno uro, preden zamenjate vrsto sadja.

Počakajte dve uri, preden začnete jesti hrano iz druge skupine. Ko ste enkrat pojedli nekaj hrane iz katere od drugih skupin, tisti dan ne jejte več sadja.

Če po sadju začnete jesti ogljikove hidrate, jih lahko jeste brez omejitev, dokler ne pojeste kaj proteinov.

Ko začnete jesti proteine, ne glede na to, koliko ste jih pojedli – tudi če ste si le vlili malo mleka v kavo ali dodali piščanca v kraljevsko solato – naj bi vsaj 80 odstotkov ostale hrane, ki jo boste tisti dan pojedli, predstavljali proteini.

Ogljikovi hidrati so ogljikovi hidrati – pa naj bo to škrob, zelenjava, solate ali žita – in jih, večinoma, ne bi smeli kombinirati s proteini.

Proteini so proteini – naj bodo to ribe, meso, mleko, jogurt, sir, oreščki, semena ali sladoled – in jih, večinoma, ne bi smeli kombinirati z ogljikovimi hidrati.

Maščobe, kot so maslo, olje, majoneza, kisla in sladka smetana, lahko kombiniramo tako s proteini kot z ogljikovimi hidrati, ne pa s sadjem.

Izločite lahke pijače, umetna sladila, dietne proizvode, ki vsebujejo umetna sladila in dodatke, nemlečno smetano in margarino.

Večina alkoholnih pijač je iz ogljikovih hidratov in bi jih morali večinoma uživati le z ogljikovimi hidrati; vino spada k sadju in ga lahko kombiniramo z drugim sadjem, šampanjec je nevtralen in ga lahko pijemo zraven vsake hrane.
Protiuteži za zajtrk dan potem

Če vas je zaneslo in ste jedli mastne, kremaste, sirove jedi (pica, mehiška hrana, veliko sladoleda, ocvrt piščanec, rebrca s pomfrijem), jih naslednje jutro pokurite z ananasom ali jagodami.

Preveč proteinov (zrezki, zarebrnice, jedi na žaru) naslednje jutro zmehčajte in prebavite z mangom (po perutnini) ali s papajo (po ostalem mesu).

Sladkarije odplaknite z grozdjem, preveč soli pa z lubenico, lahko pa jo popivnate z mesom.

prejšnji članek
Znan igralec shujšan in komaj prepoznaven!
Svet slavnih
Znan igralec shujšan in komaj prepoznaven!
naslednji članek
Poslan iz nebes
Svet slavnih
Poslan iz nebes