pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Delajte to in vaše noge bodo lepe!

3. 6. 2016; 04.30
Avtor: Mateja Bevk
Noge
Pozno spomladi, ko sonce počasi že začne toliko pripekati, da razmišljamo o krilu brez nogavic, nas obidejo tudi dvomi in nesamozavest. So moje noge dovolj lepe, da jih lahko postavim na ogled? Seveda so, samo prej jim je treba nameniti nekaj ljubezni in nege!

1. Ocena
Slecite hlače, naj vaše noge končno obsije sonce. Globoko vdihnite in se poglejte v ogledalo. Je situacija kritična? Nič zato! V dnevu ali dveh bodo vaše noge kot prerojene. Podaljšati jih žal ne boste mogli, lahko pa jih naredite gladke, mehke, zagorele.

2. Odstranitev dlak
Za lepši videz nog lahko veliko naredite že z depilacijo. Izberite metodo, ki vam najbolj ustreza: voskanje, uporaba epilatorja ali sladkorna depilacija dajejo dolgotrajnejši učinek (do 4 tedne), pri uporabi kreme za odstranjevanje dlak ali britvice pa boste postopek morali pogosteje ponavljati (na 2 do 3 dni). Lotite se dela in se veselite gladke kože.

foto: Vir: Sutterstock

3. Globinsko čiščenje

Ko so noge enkrat brez dlak, je čas, da jih globinsko očistite. Zlasti če je koža na nekaterih predelih suha in se lušči, je nujen temeljit piling (poživljajoče deluje predvsem na osnovi poprove mete ali citrusov). Čistilni piling, ki odstranjuje odmrle kožne celice, si lahko zmešate sami ali ga kupite. Na voljo so vam tudi posebne rokavice, s katerimi se drgnete po koži med prhanjem.

4. Navlažitev in boj proti pomarančam
Noge je z mlekom najboljše negovati takrat, ko so še rahlo vlažne od prhanja. Takrat so pore odprte in bodo skupaj z vodo bolje sprejele hranljive snovi iz negovalnega mleka ali losjona. Namesto navadnega losjona lahko uporabite tudi takšnega, ki učinkuje proti celulitu. Ta naj bo narejen na osnovi kofeina, cimeta, cekropije ali podobnih učinkovin, ki topijo podkožno maščobo in pospešujejo prekrvitev. Losjon nanašajte v krožnih, masažnih gibih, in sicer vedno v smeri proti srcu.

5. Porjavitev brez sonca
Preden nanesete kremo za porjavitev brez sončenja, navlažite gležnje in kolena, da ne bodo pretemna. Nogam sicer najlažje podarite umetno sonce iz pršila ali s kremo, ki jo je treba nanesti čim bolj enakomerno. Po nanosu oblecite ohlapna oblačila in odprta obuvala, nekaj časa pa se izogibajte tudi vodi in vlagi.

prejšnji članek
Miti in resnice o šamponih
Zdravje
Miti in resnice o šamponih
naslednji članek
Dejstva o našem telesu
Zdravje
Dejstva o našem telesu