sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ta preprosta stvar vam bo vrnila sijaj!

17. 5. 2016; 07.33
Avtor: N.N.
Lasje
Pinjenec je stranski proizvod pri proizvodnji masla iz smetane ter je zelo znan po tem, da vsebuje malo maščob, veliko lecitina in vitamine A, C, D, E, K ter kalcij, magnezij in kalij. Je prijetnega in osvežujočega okusa, vendar kljub visoki prehranski vrednosti ga marsikdo ne mara piti. Potem pa ga uporabite vsaj za nego, saj si z njim lahko pomagate do lepe kože in las. Preverite, kako!

Napeta koža
Pinjenec je bogat z mlečno kislino, ki jo najdemo v številnih lepotilnih izdelkih in pilingih, s katerimi dermatologi mehčajo, svetlijo in čistijo kožo. Zaradi zelo kisle in trpke strukture ga uporabljajo tudi pri brisanju starostnih peg, sončnih peg in za mladostno kožo. Sami pa lahko uporabite naslednji recept za napeto polt: pinjenec nanesite na obraz in ga pustite delovati več ur. Sperete ga šele pred spanjem.

Najboljše za lase
Potrebujete nasvet za sijoče in zdrave lase? Nič lažjega, uporabite pinjenec! Pomaga vam lahko pri vseh težavah z vašim naglavnim okrasjem, samo naslednjim receptom morate slediti:


Proti prhljaju: eno pest posušenih koprivnih listov prelijte s 100 ml vrele vode in po 15 minutah precedite skozi kavni filter. V razmerji 1 : 1 zmešajte koprivni čaj s pinjencem. Lase operite kot običajno in na koncu sperite s koktajlom iz kopriv in pinjenca.

Proti mastnim lasem: Eno skodelico pinjenca zmešajte s žajbljevim prevretkom, ki ga pripravite po istem receptu kot koprivnega (glej zgoraj). Dodajte še 1 žlico šampona. Vmasirajte v vlažne lase in sperite.

Proti suhim in poškodovanim lasem: Zmešajte 1 skodelico pinjenca in 1 jedilno žlico olja pšeničnih kalčkov. Vmasirajte v lase in po 5 minutah sperite z mlačno vodo.

Za sijoče in zdrave lase: Zmešajte 1 banano, 2 žlici medu, 1 avokado in 1 skodelico pinjenca. Nanesite mešanico kot masko in jo pustite delovati 45 minut pred izpiranjem. Vaši lasje bodo postal sijoči, mehki in voljni, kot bi bili ravnokar na negi pri frizerju.

prejšnji članek
Od Seksa v mestu do prve dame
Kultura
Od Seksa v mestu do prve dame
naslednji članek
Mazzini: "Pretepati je varno le neoborožene starke"
Svet slavnih
Mazzini: "Pretepati je varno le neoborožene starke"