reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Maska za obraz, ki bo vašo kožo v hipu naredila svilnato mehko

3. 1. 2024; 04.00
Avtor: V. M.
Drage dame, čas je za razvajanje. Dajte, privoščite svoji koži bogato nego, po katero pa vam ni potrebno dlje, kot do shrambe v domači kuhinji.

Mmmm, imate doma med? Potem pa le brž v akcijo, pripravile si bomo nego, ki bo vašo kožo pomirila, ji vrnila sijaj, na otip pa bo postala svilnato mehka in gladka.

Pri izbiri maske je seveda potrebno razmisliti o tem, katera je primerna za posamezen tip kože. A pri pripravkih iz medu so te skrbi odveč, saj je med primeren za nego normalne, suhe, mastne in mešane kože. Odlično prija tudi aknasti koži, saj kožo nahrani z antioksidanti in deluje antibakterijsko.

Zlata tekočina je bogata z vitamini, minerali in aminokislinami, ki bodo vašo kožo obilno nahranili, jo prijetno zmehčali in ji povrnili svilnato mehkobo. Medeno razvajanje namreč učinkuje tako, da zadržuje vlago, pomirja razdraženo kožo, deluje antimikrobno, zmanjšuje pore, čisti in vrača sijaj.

Med je odličen tudi za nego obraza. foto: Profimedia


Medene maske
Medena maska prepoji roženo plast kože z vlago, koža se napne in postane na otip prijetno mehka in voljna. Pripravite si jo lahko iz različnih dodatkov:

• Dve čajni žlički medu zmešajte z dvema žličkama mleka. Gladko zmes nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut. Nato obraz očistite z mlačno vodo in na kožo nanesite negovanko kremo. V kolikor je vaša koža izjemno suha, lahko drugo žličko mleka nadomestite z olivnim oljem.

• Nekaj kapljic limoninega soka primešajte žlici medu. Masko nanesite na obraz in pustite delovati 20 minut. Ko boste kožo očistili, vas bo razveselil pogleda na mehko, sijočo in prožno kožo.

• Tudi rumenjak lahko primešate žlici medu. Na obrazu naj učinkuje 15 minut. Takšna maska bo bogato nahranila kožo, primerna pa je zlasti za dame, ki se soočajo s suho kožo.

prejšnji članek
Priljubljeni slovenski voditelj z novo službo
Svet slavnih
Priljubljeni slovenski voditelj z novo službo
naslednji članek
Zakaj TV programov Planet TV ne morete več gledati
Svet slavnih
Zakaj TV programov Planet TV ne morete več gledati