Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Trik, ki nemudoma odstrani madež rdečega vina

13. 3. 2024; 04.00
Avtor: V.M.
17350958_10212806983755750_2133108465_n
Ste bolj nerodne sorte in se vam pogosto pripeti, da se zamažete? Veste, za še tako trdovraten madež obstaja skrivnost, kako se ga znebiti. Če se vam pripeti nezgoda z rdečim vinom, se le naslednjih sledečih trikov …

Nemara ni potrebno biti posebej neroden, da se nam prevrne kozarec rdečega vina. Malce nepazljivosti in že rdeča tekočina obarva namizni prt, obleko ali celo preprogo. Veste, kako ravnati?

Vino se je polilo po preprogi!

Ukrepajte hitro in nikar ne zganjajte panike. Ne izgubljajte dragocenih minut s slabo voljo, saj se bo v tem času vino vpilo v tkanino! Rdečo tekočino nemudoma popivnajte s papirnatimi brisačami. Ne drgnite površine saj boste stanje le še poslabšali in razmazali rdečo barvo. Zapomnite si, samo popivnajte, nato pa stecite po sol in z njo izdatno potresite obarvan madež. Sol bo vpila barvno tekočino iz tkanine, ne bodite nestrpni in dovolite da opravi svoje delo. Za boljši učinek lahko posujete tudi nekaj sode bikarbone.

Ko sol in soda bikarbona vpijeta barvno tekočino, ju nežno odstranite s preproge in se lotite čiščenja. Madež poškropite z limoninim sokom ali mineralno vodo ali belim vinskim kisom in tkanino dobro zdrgnite. Madež bo čudežno izginil, boste videli!

Namig: Pomagate si lahko s staro zobno krtačko, če jo imate pri roki, seveda.

Vinski madež na prtu ali oblačilih

Čez madež izdatno prelijte radensko in pustite delovati nekaj minut. Uporabite lahko tudi belo vino ki rdečo barvo nevtralizira.

Za boljši učinek zamazano oblačilo ali prt namočite v mlačno vodo, ki ste ji dodali detergent in dveh žlic belega kisa. Kasneje tkanino operite kot običajno, madež bo izginil.

Tudi madež rdečega vina lahko odstranite.

Tudi madež rdečega vina lahko odstranite. foto: Profimedia

prejšnji članek
Manca Špik in Kvatropirci znova skupaj
Svet slavnih
Manca Špik in Kvatropirci znova skupaj
naslednji članek
Ste jutranja ali nočna ptica?
Zdravje
Ste jutranja ali nočna ptica?