Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Na pomoč, luskasta koža na obrazu!

1. 3. 2017; 12.00
Avtor: V. M.
koža, nega, obraz

V boju zoper suho kožo si lahko pomagate tudi z naravnimi maskami. foto: Profimedia

V hladnih mesecih se zaradi večjih temperaturnih sprememb pogosto pojavijo težave s suho kožo na obrazu. Preverite, kako si lahko hitro pomagate in odpravite videz luskaste kože.

Koža potrebuje v zimskih mesecih nekoliko več pozornosti, suh zrak v notranjih prostorih in nizke zunanje temperature namreč povzročajo izgubo vlage, ob tem pa se občutno zmanjša tudi izločanje koži lastne maščobe. Slednja ima pomembno zaščitno vlogo, saj kožo ščiti pred spremembami, ki jih prinašajo temperaturne spremembe. Pomanjkanje vode in maščobe povzroča srbečico, občutek zategovanja in neprijeten luskast videz kože, ki se lahko pojavi zlasti v predelu med obrvmi.

Nahranite kožo
Ker žleze lojnice ne proizvajajo dovolj maščobe, je nujno, da koži zagotovite vlago in maščobo z izdatno nego. Pri izboru izdelkov tako posegate po hranilni kremi, ki bo vašo kožo oskrbela z vlago in maščobo v globljih plasteh. Kremo nanesite na obraz čim bolj na tanko - v kolikor opazite, da vas koža po eni uri veže, je to znak, da ste izbrali premalo mastno.
Tudi pri čiščenju obraza velja dodatna pozornost, uporabljajte mlačno in ne vročo vodo, saj slednja še dodatno izsuši kožo. V boju zoper suho kožo si lahko pomagate tudi z naravnimi maskami, ki bodo vašo kožo oskrbele s hranljivimi snovmi ter ji povrnile zdrav in sijoč videz.



Hitra pomoč: medeni piling
Vas pesti videz hrapave in luskaste kože na čelu in predelu med obrvmi? Po nanosu pudra so posledice suhe kože še opaznejše, obarvani koščki odmrlih celic, ki zacvetijo na povrhnjici pa ponujajo vse prej kot zdrav in privlačen videz. Za hitro pomoč in takojšen učinek si lahko pomagate z nežnim medenim pilingom.

Priprava je preprosta: žlico domačega medu dobro zmešajte z žlico sladkorja, nato pa zmes nežno vtrite na očiščeno kožo. Z blazinicami nežno podrgnite po suhih predelih, da bodo drobna sladkorna zrnca odstranila odmrle celice. Meden pripravek lahko pustite na obrazu še nekaj minut, nato pa sladko snov sperite z obilico mlačne vode. Učinek bo takojšen, med namreč izjemno hitro navlaži in nahrani problematična področja. Postopek lahko ponovite večkrat na teden, pazite le, da boste pri izvajanju pilinga izjemno nežni – v nasprotnem primeru lahko s sladkornimi zrnci povrhnjico poškodujete.

prejšnji članek
Kaj o vas pove oblika vaših ušes?
Zdravje
Kaj o vas pove oblika vaših ušes?
naslednji članek
FOTO: Tokrat popolnoma drugačen obraz Melanie Trump
Svet slavnih
FOTO: Tokrat popolnoma drugačen obraz Melanie Trump
#obraziavenija
obraziavenija