GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Mogoče je kriv balzam za lase

3. 11. 2019; 01.00
Avtor: Urška Dretnik
Lasje

Ne umivajte si las vsak dan, saj s tem spirate vsa naravna olja z lasišča. foto: Profimedia

Vam ne uspe oblikovati las tako, kot si želite. Se ti prehitro zmastijo in so brez sijaja? Vzrok se lahko skriva v napačni uporabi balzama za lase. Preberite, kaj lahko storite!

Če se vaši lasje hitro zmastijo in si jih morate zato umivati vsak dan, nikar ne nanašajte balzama za lase na lasišče. To samo proizvaja naravna olja, ki vlažijo lase, zato ne potrebujejo balzama. Poleg tega pa z njim popolnoma po nepotrebnem obtežite lase. Nanesite si ga raje do polovice dolžine las in njihove konice. To velja tako za tiste, ki imate dolge lase, kot tiste, ki imate kratko pričesko.

Ne sperete dovolj 

Mogoče so lasje brez volumna zato, ker si balzama ne sperete dovolj. Če se lasje zmastijo že v enem dnevu, je vzrok gotovo preslabo spiranje balzama.

Uporabljate 2 v 1 

Produkt je sicer res zelo praktičen, vendar je problem v tem, da balzam in šampon hkrati nanašate na lasišče. Ti se zato hitro zmastijo.

Preveč? 

Balzama raje uporabite manj kot preveč. Lasje bodo enako dobro negovani, vendar ne bodo obteženi in vaša pričeska bo ponovno imela volumen. Če uporabite preveč balzama, bodo tanki lasje popolnoma brez volumna.

Predolgo na laseh 

Pustite balzam delovati približno dve minuti, nato dobro sperite. To je dovolj časa, da lasje vpijejo vsa potrebna hranila ter so potem gladki, lepi in sijoči, ne da se mastijo.

Preizkusite! 

Vemo, da se sliši bizarno, vendar poskusiti ni greh. Najprej na lase nanesite balzam in nato šamponirajte. Tako boste preprečili obtežitev las, hitro maščenje ter odvzem volumna lasem.

prejšnji članek
Čudaška Angelina Jolie
Svet slavnih
Čudaška Angelina Jolie
naslednji članek
Salome osvojila še Hrvaško
Svet slavnih
Salome osvojila še Hrvaško