klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kulturna prireditev: 5 stvari, ki jih moramo pri oblačenju upoštevati!

7. 2. 2017; 02.14
Avtor: D. B.
ženska inštrument glasba klasika

foto: Pixabay

"Ženska torbica in čevlji dajo videzu ženske pečat, ki je morda še bolj pomemben od obleke," pravi modna strokovnjakinja in stilistka Barbara Plavec.

V sredo, 8. februarja, na obletnico smrti našega pesnika Franceta Prešerna, praznujemo Prešernov dan, kulturni praznik, na ta dan številne kulturne ustanove odprejo svoja vrata in obiskovalce povabijo na različne brezplačne prireditve. 

Modno strokovnjakinjo in stilistko Barbaro Plavec smo ob tej priložnosti povprašali, kako se primerno obleči za obisk gledališča, opere ali katere druge kulturne prireditve. 

1. Džins ni primeren, a obstajajo izjeme

"Če bi dejala, da obleka iz džinsa ni primeren za tovrstne dogodke, bi kakšnemu kosu oblačila naredila krivico, saj je lahko zelo eleganten. Zagotovo pa na kulturno prireditev ne sodijo sprane in raztrgane hlače iz džinsa ali superge, na katerih je izpisano ime blagovne znamke, na primer Adidas ali Nike," pravi Barbara Plavec. 

2. Čevlji ne smejo biti ponošeni

Ženske naj za obisk opere ali gledališča oziroma katere druge kulturne prireditve obujejo čevlje s peto, ki jih sicer ne nosijo za v službo. "Vse, ki čevljev s peto ne nosijo, pa naj za tovrstne priložnosti izberejo bolj 'fine' nizke čevlje, lakaste ali usnjene. Lahko izberejo tudi katere druge, pomembno je le, da ne izberemo čevljev, ki jih nosimo vsak dan ter da niso ponošeni.

3. Ne pozabite na nakit in torbico

Če je nekomu všeč bela ali črna srajca ali neko zelo preprosto oblačilo, naj, če se odloči, da bo oblačilo izbral tudi za kulturno prireditev, ne pozabi na modne dodatke. "Oblačilo kombinirajte s kakšnim na primer minimalističnim nakitom, saj je to spet stvar, ki nek celoten videz dvigne na višji nivo," pravi Plavčeva in dodaja, da moramo izbrati tudi pravo žensko torbico. "Torbico, na primer boršo, ki jo nosimo vsak dan, zamenjajte z manjšo, bolj sofisticirano." 

4. Ličenje in pričeska so pomembni 

Vsaka ženska bi se morala ob obisku gledališča, opere ali kakšne druge kulturne prireditve potruditi pri pričeski in ličenju ter vsakdanje zamenjati z bolj sofisticiranim. 

5. Tudi potiskana majica je lahko primerna

Navadna potiskana kratka majica seveda ne sodi v opero. Vendar je dandanes zelo težko izločiti določene kose oblačil. Če bo na primer ženska zraven lepe kratke majice, tudi če nosi neko sporočilo, oblekla zelo eleganten črn suknjič, ozke hlače in čevlje z visoko peto ter lepo torbico, bo to popolnoma primerno za tovrstno prireditev.

prejšnji članek
S to fotografijo postal tarča posmeha
Svet slavnih
S to fotografijo postal tarča posmeha
naslednji članek
Najbolj seksi ženska na svetu razkrila skrivnosti svojega videza
Moda&Lepota
Najbolj seksi ženska na svetu razkrila skrivnosti svojega videza