reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

5 najbolj pogostih napak, ki jih delamo med sušenjem las

29. 9. 2019; 02.00
Avtor: D. B.
sušenje las fen

foto: Profimedia

Ali veste, kakšno nego potrebujejo vaši lasje?

Za uspešno sušenje las je najpomembnejše, da poznate zgradbo vaših las. Poleg tega morate pravilno uporabljati proizvode za nego las. Kombinacija le-tega je ključna za oblikovanje pričeske, s katero boste zadovoljni. Poleg tega morate vedeti, kako pravilno posušiti vaše lase. 

1. Ne uporabljajte sušilca za lase takoj po kopanju

Mnoge ženske začnejo s sušenjem las takoj po prhanju, a pomembno je, da pred sušenje z las dobro odstranite vodo. Najprej jih dobro ožemite z rokami, nato pa jih zavijte v brisačo, ki bo vpila odvečno vodo.

2. S sušenjem začnite na vrhu

Vedno začnite na sprednji strani lasišča in počasi napredujte nazaj. Tako boste počasi in enakomerno ukrotili lase, ki se nahajajo vzdolž obraza in ki se pogosto nakodrajo ter povzročajo težave.

3. Previdno pri nanašanju proizvodov za lase

Proizvode za lase (regenerator, balzam za ravne lase ali povečanje volumna) ne nanašajte enakomerno po vseh delih lasišča. Izogibajte se področju na temenu ter se čim dlje zadržite na konicah las. Lase razdelite na več delov ter nanje temeljito nanesite želeni proizvod. Pazite, da vas ne premami njegov čudovit vonj in tekstura ter da ha ne boste nanesli preveč.

4. Uporabljajte kakovosten sušilec za lase

Za dober rezultat potrebujete kakovosten sušilec za lase. Kupite sušilec za lase, ki ima več moči in se ne pregreje prehitro. Kvaliteten sušilec za lase ne sme biti pretežek ter ga lahko brez težav držimo v roki.

5. Izberite pravo krtačo 

Če želite, da ima pričeska volumen, ne uporabljajte prevelike krtače, ampak raje izberite manjšo. Za ravnanje las kupite kvalitetno in gosto krtačo. Ob pravilnem ravnanju med sušenjem s sušilcem za lase, bo ukrotila vaše kodre.

prejšnji članek
Glavobol lahko omilite s pravilno hrano
Zdravje
Glavobol lahko omilite s pravilno hrano
naslednji članek
Nina Ivanišin se je prvič preiskusila tudi kot oblikovalka luči
Svet slavnih
Nina Ivanišin se je prvič preiskusila tudi kot oblikovalka luči