atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Domači triki, ki odpravijo razpokano in suho kožo s stopal

23. 3. 2022; 03.00
Avtor: Njena.si
stopala, suha, koža, pete, nega

Če imate težave s suho, debelo in grobo kožo na stopalih, je ključnega pomena, da jim posvetite vsakodnevno nego. foto: profimedia

Če imate tudi vi pogosto razpokano in suho kožo na stopalih, preizkusite te nasvete, ki takoj pomagajo.

Največkrat premalo časa namenjamo svojim nogam. Zato je prav, da se jim posvetite vsaj enkrat tedensko in jim privoščite zdravilno kopel. Z njo boste odpravili tudi suho, trdo in razpokano kožo.

Solna kopel


Najbolj enostavna je solna kopel. Potrebujete dve žlici morske soli in nekaj litrov tople vode. Zmešajte skupaj in v takšno kopel namočite svoja stopala za dvajset minut. Nato stopala dobro osušite in nanje nanesite vlažilno kremo.

Kopel iz sode bikarbone
Tudi soda bikarbona deluje na naša stopala zelo ugodno. V toplo vodo dodajte dve žlici sode bikarbone in v kopel potopite stopala za dvajset minut. Nato dobro osušite. Stopala lahko po kopeli namažete z mešanico mleka in medu. Enaki količini obeh živil zmešajte skupaj, nato zmes nežno masirajte po stopalih nekaj minut. Sperite s toplo vodo in dobro osušite.

Oljčno olje
Ob večerih si pred spanjem privoščite masažo stopal z oljčnim oljem. Potrebujete kvalitetno oljčno olje, dodajte mu kapljico eteričnega olja evkaliptusa, sivke ali mete in s takšno mešanico masirajte stopala, nožne prste in pete. Olje bo povrnilo vlažnost vaši koži, ta bo gladka, zdrava in sijoča. Eterično olje pa deluje na celo telo zelo zdravilno. S tem, ko ga masirate v stopala, krepite imunski sistem in se lahko zaščitite tudi pred gripo ali prehladom.

prejšnji članek
Kaj rečete, ko ne veste, kaj reči
Zdravje
Kaj rečete, ko ne veste, kaj reči
naslednji članek
Po več ko milijon ogledih že navdušujejo z novim hitom
Svet slavnih
Po več ko milijon ogledih že navdušujejo z novim hitom