mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Olivno olje: čudežno za nego telesa

27. 12. 2016; 03.26
Avtor: K.A.
olivno olje

foto: profimedia

Olivno olje imamo skoraj vedno v domači kuhinji in zato lahko postane odlično lepotno sredstvo pri negi vseh vrst kože.

Odstranjevanje ličil

Ne veste kako bi odstranili vodoodporna ličila? Če imate doma olivno olje, potem to lahko naredite na povsem naraven način. Na vato dodajte nekaj kapljic olivnega olja in nežno obrišite vaše oči. S tem boste odstranili ličila in obenem občutljivo kožo okoli oči izdatno nahranili.

Negovanje nohtov

V posodico nalijte olivno olje, nato pa vanjo potopite nohte. Takšno kopel si privoščite vsaj enkrat tedensko, po koncu kopeli bo obnohtna kožica precej mehkejša in zato boste veliko hitreje in lažje doma uredili vaše nohte. Če boste kopel redno izvajali, boste že kmalu opazili, da bodo nohti postali bolj čvrsti in zdravi.

Britje

Namesto gela za britje, lahko uporabite tudi olivno olje. Še vlažno kožo zmasirajte z nekaj kapljicami olivnega olja in nato z britvico nežno odstranite dlačice. S tem boste kožo že med britjem negovali, po britju pa bo precej manj razdražena.

Suho lasišče

Če imate težave, ker so vaši lasje preveč suhi, potem bo olivno olje idealna rešitev. Privoščite si masažo z olivnim oljem, nato pa lase ovijte v toplo brisačo. Po kakšni uri brisačo odstranite in si lase umijte z blagim šamponom. Če boste takšno masažo naredili vsaj trikrat tedensko, se boste hitro znebili tudi prhljaja.

prejšnji članek
Kaj kuhamo danes?
Kulinarika
Kaj kuhamo danes?
naslednji članek
Preprost jutranji ritual, ki prepreči vsako bolezen
Zdravje
Preprost jutranji ritual, ki prepreči vsako bolezen