atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nasveti za najlepše praznično urejene nohte

16. 12. 2016; 10.00
Avtor: L.P.
nohti, lak, lakiranje, rdeča, moda, nega, lepota

Tudi kratki in lepo lakirani nohti so lahko zelo seksi. foto: profimedia

Bližajo se novoletne zabave, čas je, da pričnemo razmišljati tudi o prazničnem lakiranju nohtov. Katero barvo izbrati in kako urediti nohte?

Za letošnjo jesen in zimo izberite temnejše odtenke. Prevladujejo odtenki stare opeke, temnega ribeza, divje jagode, globoke sive in odtenek caberneta.

Če ne sledite zadnjim modnim trendom lakiranja, pa nikakor ne morete zgrešiti, če »si na najdaljšo noč v letu privoščite klasično rdečo barvo s pridihom srebrne ali zlate barve,« svetuje kozmetičarka Mina Kravanja. Dodaja še, da so letošnji vzorci na nohtih povsem enostavni in da je najbolje, če se držimo načela 'manj je več'.

»Privoščite si lahko snežinko, ki jo aplicirate s pomočjo žiga, na lakiran noht lahko narišete ornamente s 3D geli, razne vzorce tekstila in letos zelo modne poslikave v obliki čipke.«

Zelo pomembno je, da izbira barve za nohte gledate tudi na ten kože. Vsaka barva ni za vsakogar.

»Ko boste izbirale večerno toaleto, bodite pozorne, da se nohti ujemajo s celostno podobo. Ravno zato z raznimi nevtralnimi barvami ne morete zgrešiti. Če ste se odločile nositi večje kose nakita v zlati ali srebrni barvi, je prav da so nohti enobarvni in brez večjih dodatkov,« svetuje Kravanjeva.

Nohti so lahko tudi naš dodaten nakit. V tem primeru si lahko privoščimo več svobode. Lak apliciramo na vse nohte v zlati barvami z zlatimi bleščicami. Dodamo lahko tudi različen nohtni nakit kot so snežinke, mašne …

»Če želite prebuditi žensko v sebi in pokazati drznejšo plat, potem izberite različni kombinaciji rdeče šminke in rdečega odtenka laka,« svetuje.

Manikira za decembrsko zabavo naj bo igriva in drzna. Naj odraža nas same in naš karakter. Ravno zato je zelo pomembno to, da svoji kozmetičarki zaupate in da vas tudi ona dobro pozna. Nikakor pa ne pretiravajte s poslikavo.

Kaj pa gelirani in umetni nohti?

»Geliranih in umetnih nohtov ne priporočam tistim, ki se v zadnjem trenutku odločijo, da bi imele dolge nohte. Zgodi se lahko, da bi zaradi tega lahko imele težave in ne bi izpadle tako elegantno, kot si to želite,« razlaga Kravanjeva in dodaja, da imajo lahko tiste ženske, ki si prvič omislijo gelirane ali umetne nohte, določene težave, na katere pa so ženske, ki nosijo dolge nohte, že popolnoma navajene. »Zgodi se, da smo veliko bolj nerodne pri držanju kozarca, pobiranju drobiža, odpiranju daril, šminke, zapenjanju gumbov na jopici ali plašču, prižigu cigarete …«

Zato svetuje, da se raje odločite za krajše ali kar za zelo kratke nohte. Če so le ti lepo urejeni in lično lakirani, so lahko zelo seksi in lepi. V tem primeru pa se morate izogibati svetlim in kožnim odtenkom barv.

»Če se boste odločile za gelirane ali akril nohte, svetujem obisk kozmetičarke nekaj dni prej, da na zabavi še ne bo viden narastek.« Mina opozarja še, da zaščitite urejene nohte, pri čiščenju in pomivanju nosite zaščitne rokavice, nohte negujte s kremo.

»Priporočam, da svojim nohtom posvečate pozornost skozi vse leto, saj so roke zrcalo naše podobe. Če imamo vedno urejene in lepo lakirane nohte, ne potrebujemo veliko truda in dela pred zabavo. To je dobra naložba za nas, naše zdravje, samozavest in dobro počutje,« zaključuje Kravanjeva.

prejšnji članek
Chrissy Teigen skoraj gola za adventni koledar
Svet slavnih
Chrissy Teigen skoraj gola za adventni koledar
naslednji članek
Ta hrana lahko pokvari vaše razpoloženje
Zdravje
Ta hrana lahko pokvari vaše razpoloženje