benjamin-netanjahu
Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami sprejeli odločitve"

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Neem - prah, ki na koži dela čudeže

1. 6. 2019; 03.00
Avtor: K.A.
Neem

Neem foto: Vir: Profimedia

Zdravilne lastnosti tega indijskega drevesa so znane že desetletja. Poleg številnih zdravilnih lastnosti, ki jih ima neem, pa ga lahko uporabljate tudi za nego las, kože in nohtov.

Če se torej želite rešiti aken, širokih por, gubic okoli oči, prhljaja ali prekomernega izpadanja las, potem bo neem prava rešitev za vas. Neem pa deluje tudi antibakterijsko, antivirusno in pomaga pri vneti in obremenjeni koži.

Z razliko od številnih drugih pripravkov pa neem kože in lasišča ne izsušuje. V kozmetičnih izdelkih se tako uporabljata neemov prah in neemovo olje. Neem lahko najdete v zobnih pastah, izdelkih za nego nohtov in nego rok.

Nega obraza

Če boste neemov prah zmešali z majhno količno vode, boste dobili masko za obraz, ki blaži gubice, pomaga pri hiperpigmentaciji, blaži rdečico in celi poškodovano kožo.

Če si želite, da bi bila maska nekoliko bolj bogata, potem lahko vodo zamenjate s kakšnim od bio rastlinskih olj, lahko recimo izberete jojobino olje, ki ustreza vsakemu tipu kože.

Zobna pasta

Si želite bolj naravno negovati zobe? Potem prah neema zmešajte s kokosovim olje, da dobite gosto zmes.

Nega lasišča

Če prah neema zmešate s kokosovim olje, tako da dobite nekoliko bolj redko zmes, boste dobili učinkovito masko za lasišče, ki bo uravnala delovanje lojnic, vzpodbudila rast las in zmanjšala izpadanje las.

Naravni piling

Prah neema zmešajte skupaj s sladkorjem, soljo in kokosovim olje. S tem naravnim pilinogom boste s kože odstranili odmrle celice in poskrbeli, da bo vaša koža znova gladka in sijoča.

prejšnji članek
Can Yaman ni več videti tako
Svet slavnih
Can Yaman ni več videti tako
naslednji članek
Čudežna juha vam v 1 tednu stopi 5 kg!
Zdravje
Čudežna juha vam v 1 tednu stopi 5 kg!