mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepi v jutro

29. 8. 2016; 08.00
Avtor: mo
maska

Rezultat dobro pripravljenih mask je čudovito sveža in prožna polt. foto: dreamstime

Osvežujejo, čistijo in v trenutku obnovijo kožo, zato so lepotilne maske popolna nega za vse vrste kože in tako pri ženskah kot tudi moških vse bolj priljubljene.

Ker se koža s pomočjo maske navlaži in osveži, si enkrat na teden le privoščite večerni ples v maskah!

Maske za luščenje kože

Pri tej maski gre za globinsko čiščenje por. Na koži ustvari elastični film, ki kožo očisti in iz por posrka vso umazanijo. Čistilne sestavine, kot so glina, sadni izvlečki in mineralne soli, odstranijo loj in odmrle celice s povrhnjice in omogočijo prodor sadnih izvlečkov in negovalnih snovi v tkivo. Po nanosu maske so pore videtimanjše, koža bolj nežna in polt kar zažari. Takšno masko uporabite enkrat tedensko, še posebno če imate mastno kožo ali živite v mestu.

Enkrat na teden si privoščite večerni ples v maskah. foto: arhiv njena.si

Maska za oči

Ta maska se je izkazala za odličnega blažilca gub na tem občutljivem predelu. Izjemno nežne sestavine, ki jih vsebujejo tovrstne kreme, zgladijo občutljive dele kože okoli oči v le nekaj minutah. Otekline izginejo, občutek v očeh je lažji, pogled pa bolj žareč. Alternativa maskam so blazinice za nego kože okoli oči, ki so prepojene s sestavinami, ki kožo obnovijo in nahranijo.

Maske proti staranju

Omislimo si lahko pravo orožje proti postaranemu in utrujenemu izrazu na obrazu. Maske proti staranju namreč utrjujejo prožnost kože. Če jih nanašate redno, tudi večkrat tedensko, je koža videti občutno mlajša, s tem pa preprečujete pa tudi nastajanje novih gubic. Za to poskrbijo vitamini in izvleček kvasa, ki omogočajo regeneracijo celic in obnavljajo ten. Tovrstno masko na debelo nanesite, potem ko ste kožo temeljito očistili, nato pa pustite, da sestavine nekaj časa prehajajo v kožo.

Masažne maske

Te so namenjene za to, da ustvarijo gladko in dobro negovano kožo. Obogateno masažno kremo z nežnimi in pravilnimi gibi vtrite v kožo. To poživi prekrvavitev, segreje kožo in pospešuje presnovo, pore pa vsrkajodragocene sestavine. Nekaj minut nežne masaže tedensko zadostuje.

Nanašanje obraznih mask je vse bolj priljubljeno tudi med moškimi. foto: profimedia

Vlažilne maske

So temeljna prvina dobrega videza; celice oskrbijo z vodo, hkrati pa kožo ščitijo pred izsušitvijo. Kislina in alge izravnavajo gubice, ki so nastale zaradi izsušitve in večajo elastičnost kože. Rezultat je čudovito sveža in prožna polt. Vlažilne maske so primerne za vse vrste kože, uporabljamo jih lahko zjutraj, pred nanosom ličila.

Maske za področje T

Idealne so za mešan tip kože. Nanesemo jih na mastne dele, med čelom in brado. Preprečujejo nastajanje ogrcev in mastitev teh delov obraza, s takšnim nanosom pa hkrati ne izsušimo ostale kože. Proti prekomernemu nastajanju maščobe na celotnemobrazu pa učinkujejo tako imenovane sauna maske. Termoaktivne sestavine, kot je na primer zimzelenovo olje, segrejejo kožo in razširijo pore. Tako lahko očistimo tudi globljo umazanijo, koža je temeljito očiščena in mozolji izginejo.

prejšnji članek
Tanja Žagar o svojem partnerju povedala to!
Svet slavnih
Tanja Žagar o svojem partnerju povedala to!
naslednji članek
3 minute za razvajanje
Zdravje
3 minute za razvajanje
#nasazenazenska
nasazenazenska