kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

To so razlogi, zaradi katerih čevlji izgledajo ceneno

30. 6. 2016; 04.41
Avtor: C. R.
čevlji
Tudi za manj denarja lahko kupite čevlje, ki bodo elegantni. Na kaj morate biti pozorni?

Čeprav za nakup čevljev ne morete odšteti veliko denarja, še vedno lahko kupite takšne, ki bodo izgledali sofisticirano, drago in estetsko. Trik je le v tem, da morate vedeti, kaj čevlje sploh naredi ceneno in na kaj morate biti pozorni, ko jih boste naslednjič kupovali.

1. Previsok podplat

Višji kot je podplat, bolj ceneni izgledajo čevlji, predvsem takrat, ko je podplat prekrit, peta napolnjena in so čevlji podobni kopitu.

Čevlji z nizkim podplatom so najbolj elegantni in sofisticirani. Priporočamo vam, da izberete čevelj, katerega podplat ni višji od 1,5 centimetra.

2. Prevelika ali premajhna številka

Če nosite prevelike ali premajhne čevlje ne bo neprivlačno izgledalo le stopalo, ampak boste tudi čudno hodili in imeli nenavaden telesni položaj. Če vam velikost med nakupom ne odgovarja, čevljev ne kupite, ne glede na to kako lepi so. 

3. Kičasti čevlji

Tudi zelo dragi čevlji lahko izgledajo ceneno, če modni detajli in dodatki niso izbrani na pravilen način. Vedite, da so klasični čevlji čistih linij v vaši najljubši barvi vedno boljša izbira kot čevlji z veliko detajli. Obožujete živalske vzorce? Izberite čevlje le z enim vzorcem in ne z večimi v različnih barvah. Vam je všeč svetleče? Izberite kovinsko usnje.

4. V čevljih ne morete normalo hoditi 

Negotova hoja v previsokih petah nikoli ne izgleda dobro, ne glede na to, koliko ste za čevlje odšteli. Priporočamo vam, da se sprva navadite na hojo v čevljih z nižjo in bolj stabilno peto ter se osredotočite na držo telesa, saj ta izjemno vpliva na način hoje. Ko boste hojo osvojili pa postopoma preidite na tanjše in višje petke.

5. Pretiravanje s kovinskimi okraski

Kovinski okraski kot so zaponke, sponke, gumbi, verige in zadrge, lahko pokvarijo izgled sicer lepih čevljev, če z njimi pretiravate. Pravilen izbor bodo zato čevlji z gladkimi kovinskimi okraski, ki niso popolnoma brez sijaja, vendar se ne bleščijo preveč, sam čevelj pa mora biti pri tem gladkih in čistih linij.

6. Ponošeni čevlji

Zbledeli, pošvedrani in izrabljeni čevlji, ki so izgubili obliko, nikoli ne bodo izgledali lepo. Prav tako ni na pogled prijetna niti izrabljena petka. Svetujemo vam, da čevlje redno nosite k čevljarju, da jih bo ustrezno vzdrževal, lahko pa to delate tudi sami. Špičasti čevlji bodo zadržali obliko dalj časa, če špico napolnite z vato oziroma podobnim materialom, kadar čevljev seveda ne nosite. S škarjami porežite nitke, ki so se začele pojavljati na robovih čevljev in poleg tega pa jih negujte z ustreznimi kremami ali prišili.

7. Presvetleči čevlji

Lakasti čevlji izgledajo dobro v črni, beli ali barvi pudra, v barvi kobaltove modre, temnorožnate ali temnorjave, pa izgledajo ceneno. Če želite, da tudi v intenzivni barvi izgledajo elegantno, pa kupite takšne iz brušenega usnja.

prejšnji članek
Dieta za 'na hitro'
Moda&Lepota
Dieta za 'na hitro'
naslednji članek
Koga komarji najraje pikajo?
Zdravje
Koga komarji najraje pikajo?