GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Dieta za 'na hitro'

30. 6. 2016; 05.33
Avtor: N. J.
črna ženska ozek pas
Če se vam mudi in nimate časa za dolgotrajno hujšanje pred dopustom, imamo recept za vas!

Klasična dieta Dukan je en najbolj priljubljenih načinov hujšanja zadnje čase, toda za marsikoga, ki nima težav z veliko odvečnimi kilogrami, temveč b se jih rad znebil le nekaj, je morda preveč naporna. Zato je nekdanji zdrvanik Pierre Dukan zasnoval še eno, 7-dnevno dieto, namenjeno tistim, ki imajo največ 15 odvečnih kilogramov in nimajo časa za hujšanje.

Dieta je zastavljena tako, da oseba vsak dan naredi en korak naprej v prehranjevanju. Vsak dan se doda po ena skupina živil, zadnji dan pa je en obrok popolnoma po izbiri.

V ponedeljek uživajte le beljakovine, in to v neomejenih količinah. Torej pusto meso - rdeče meso, meso purana, piščanca, drobovina, ribe, jajca, rastlinske beljakovine, nemastni mlečni izdelki, žličko ovsenih otrobov, vsaj liter in pol vode in ​​dvajset minut hitre hoje (hitro hojo izvajajte vsak dan).

V torek ponedeljkovim živilom dodajte zelenjavo v neomejenih količinah, ampak pazite, da uživate le tisto zelenjavo, ki ne vsebuje škroba.

V sredo dodajte en sadež, ki pa naj ne bo banana, grozdje, suho sadje, prepovedane pa so tudi češnje.

Četrtek je dan kruha - poleg prej omenjenih živil zaužijte približno 45 gramov polbelega ali polnozrnatega kruha.

V petek zaužijte še rezino sira (približno 40 gramov), čas hitre hoje pa povečajte na 45 minut.

Sobota je šesti dan in zaužijete lahko tudi škrob - recimo 220 gramov polnozrnatih testenin ali 125 gramov navadnih testenin ali 200 gramov kuskusa oziroma polente ali 220 gramov leče/fižola/graha/čičerike, oziroma 125 gramov belega ali 220 gramov neoluščenega riža. Čas hoje povečajte na 60 minut.

Nedelja je dan za užitek. Privoščite si en obrok po želji - pa naj bo to za kosilo ali večerjo. Vseeno ni priporočljivo pretiravanje, ampak se poskusite obvladati pri količini. Obrok za tem naj bo po petkovem jedilniku, a naj med obema mine vsaj ena ura.

Tak način prehranjevanja od vas ne bo zahteval prevelikega napora in prilagajanja, prav tako pa boste v tednu zaužili vse potrebne snovi. S hojo boste pospešili kurjenje maščob in izboljšali prekrvavitev, preživljanje časa na zraku pa vas bo napolnilo z energijo.

prejšnji članek
To si je za poročno potovanje izbrala Manja Plešnar
Svet slavnih
To si je za poročno potovanje izbrala Manja Plešnar
naslednji članek
To so razlogi, zaradi katerih čevlji izgledajo ceneno
Moda&Lepota
To so razlogi, zaradi katerih čevlji izgledajo ceneno