Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Izkoreninite dlake s sladko depilacijo!

19. 6. 2016; 12.00
Avtor: M.B.
depilacija

foto: Shutterstock

Odstranjevanje dlak z brivnikom, voskom ali britvicami je izpeto. Neprijetnih dlačic kjer koli na telesu se lahko odkrižamo veliko elegantneje, temeljiteje, dolgotrajneje in predvsem slajše – s sladkorno pasto.

Takšno naravno depilacijo so poznali že v starem Egiptu, uporabljala jo je sama Kleopatra, ki je po svoji lepoti in privlačnosti slovela daleč naokrog. Sladkorno pasto je kar s prsti nanesla na želeni predel v nasprotni smeri rasti dlak (te so bile lahko čisto kratke, dolge le od 2 do 5 mm), odstranila pa v smeri rasti dlak. In že se je pred njo pokazala nežna, mehka in gladka koža, ki je šibila kolena samemu Juliju Cezarju, pozneje pa tudi Marku Antoniju.

Egipčansko depilacijo je poznala že Kleopatra.

Prednosti sladkorne depilacije pred bolj poznanim voskanjem je ogromno. Sladkorna pasta ne odstranjuje zaščitnega sloja kože, temveč z blagimi zrnci učinkuje kot nežno luščilo in gladi kožo. Ker jo lahko uporabljamo tudi hladno (segreto samo na sobno temperaturo), je idealna za osebe z občutljivo kožo, krčnimi žilami in popokanimi kapilarami ter za osebe, ki so doživele opekline ali čutijo stranske učinke, ki jih povzročajo preostala depilacijska sredstva.

Naravno do gladke kože. foto: Shutterstock

Poleg tega je postopek depilacije s sladkorno pasto precej manj boleč, na koži po depilaciji pa tudi ni rdečih pikic ali alergičnih reakcij, prav tako ni mozoljčkov, ki navadno nastanejo zaradi vraščanja dlačic v kožo.

Dolgotrajno gladka koža

Če nad sladkorno depilacijo še kar nekoliko nejeverno zmajujete z glavo, vas bo prepričal naslednji podatek: sladkor, ki je ena glavnih sestavin paste, učinkuje na celo dlačico (bodisi da je tanka in svetla ali debela in črna) ter jo skupaj s korenino izpuli, kar bistveno upočasni rast novih dlak, na nekaterih predelih pa rast celo zaustavi. 

Že po petih ali šestih odstranjevanjih boste opazili, da imate kar do 60 odstotkov manj dlak, po 12 mesecih redne depilacije pa so dlake že skoraj izkoreninjene. 

Sladkorno pasto zmešajte sami ali jo kupite

Priprave sladkorne paste se lahko lotite sami (v kozici pri nizki temperaturi okoli 45 minut segrevajte 3 žlice sladkorja, 3 žlice limoninega soka in 1 žlico vode), še lažje pa jo je kupiti. Poiščite takšno, ki je 100-odstotno naravna in ki poleg sladkorja vsebuje še druge blagodejne snovi za kožo, na primer limono, ekstrakt ognjiča in aloe vere.

Tuš pred depilacijo

Za učinkovitejšo depilacijo priporočamo predhodno prhanje, da se koža zmehča, pore pa dodatno odprejo, nato pa je treba kožo temeljito osušiti. Sprva boste potrebovali nekaj vaje, toda z vsakim depiliranjem bo rezultat popolnejši.

foto: Shutterstock

prejšnji članek
9 juh za 9 ženskih težav
Zdravje
9 juh za 9 ženskih težav
naslednji članek
Smrt v Eni žlahtni štoriji
Svet slavnih
Smrt v Eni žlahtni štoriji