Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepe vedno in povsod

24. 5. 2016; 08.30
Avtor: mo
ličenje

foto: dreamstime

Vlaga, vročina, žeja, stres – to so štirje veliki sovražniki vašega videza med potovanjem. Ste na cilju vedno videti kot ožeta cunja, namesto da bi žareli od pričakovanja novih dogodivščin?

Če ste na vprašanje v uvodu odgovorili pritrdilno, potem upoštevajte nasvete, ki vam bodo pomagali do svežega videza na potovanju z avtom, avtobusom, vlakom ali letalom.

Koža

Kadar potujete z letalom, vaša koža še posebno trpi. Vlažnost v letalu je po nekaterih raziskavah enaka kot v puščavi, torej nikakršna! Zato je posebej pomembno, da imate pri roki razpršilo za obraz s termalno vodo in steklenico vode za pitje. Občasno se na sedežu nagnite naprej in z dlanmi objemite obraz, s čimer boste preprečili zadrževanje vode in otekanje. To lahko preprečite tudi z nežno masažo pod očmi (začnete na notranji in končate na zunanji strani). V toaletni torbici imejte čistilno mleko in tonik, vlažilno kremo, vazelin in kremo za sončenje.

Obraz, telo in lasje

Suhe ustnice vedno zaščitite z dodatkom vitamina E, ki ga vsebujejo vazelini.

Da ne boste v ročni torbici nosili preveč in pretežko, izberite tiste lepotilne pripomočke, ki so dvojno uporabni – na primer kremo, ki lahko služi tudi kot zaščita za ustnice, šminko v svinčniku, s katero si lahko poudarite lica, šampon, ki ga lahko uporabite tudi kot milo. Izogibajte se lončkov, ki lahko počijo ali se razbijejo.

Pred odhodom na dopust se oglasite v drogeriji in zaprosite za vzorčke novih izdelkov.

Lase si uredite v pričesko, ki ne potrebuje zahtevne nege.

Pogosto se sprehodite in pretegnite noge.

Odpornost si okrepite z aromaterapevtsko masažo s sivko in evkaliptusovim eteričnim oljem.

Prehrana in spanje

Med potjo se ne najedajte z mastnimi prigrizki, temveč si privoščite sveže sadje in zelenjavo. Jabolka, neslani arašidi, rozine, suhe marelice in banane so najboljša izbira. Izogibajte se alkoholu in gaziranim pijačam ter slanemu pecivu, ki povzroča zastajanje vode v telesu. Jejte počasi in večkrat po malem.

Malce podremajte

Za udoben dremež med potjo uporabite napihljivo blazino, ki jo namestite na ramena. Če je pot dolga, si lahko med počitkom privoščite tudi osvežujočo masko za obraz. Sicer si pod oči nanesite nočno kremo. 



prejšnji članek
Voditeljica na Pop TV doživela veliko spremembo!
Svet slavnih
Voditeljica na Pop TV doživela veliko spremembo!
naslednji članek
Vzel ji je 4,7 milijonov dolarjev za posel z marihuano
Svet slavnih
Vzel ji je 4,7 milijonov dolarjev za posel z marihuano