Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lase nakodrajte kar sami!

4. 5. 2016; 02.30
Avtor: Mateja Bevk/Zvezde
Lasje
Če hrepenite po spremembi pričeske, vam ni treba takoj odhiteti k frizerju.

Potrebujete samo navijalke in že lahko v naglavno okrasje vnesete nekaj ljubkih kodrov ali valov. Da vam bo šlo delo lažje od rok, pa si preberite naslednje napotke.

Pravilno navijanje

»Edini pogoj pri uporabi navijalk je, da imate dovolj dolge lase,« pravijo strokovnjaki pri Schwarzkopfu, kjer svetujejo dolžino vsaj do ramen. Preden začnete lase navijati, tudi premislite, kakšne kodre želite ustvariti. Z večjimi navijalkami boste namreč ustvarili velike kodre ali valovite lase, za razigrane svedraste kodre pa boste potrebovali navijalke z manjšim premerom.
Kodri bodo najbolje uspeli, če boste navijalke uporabili na umitih in z brisačo osušenih laseh. Prednost mokrega navijanja je v tem, da kodri zdržijo dlje časa, vendar je sam postopek navijanja težji. Najbolj pa je treba paziti, da se konice las med navijanjem ne polomijo. To lahko preprečite tako, da jih zaščitite s koščkom mehkega papirja.

1. Najprej po obeh dlaneh razporedite nekaj pene za utrjevanje in jo nanesite na lase. Količina pene je odvisna od dolžine las.

2. Lase nato ločite na tri dele: osrednji del in dva dela ob straneh. Najprej navijte lase na vrhu lasišča. Začnite na zgornjem delu in navijajte v smeri proti zatilju. Nato sledijo še lasje ob strani; začnite na sprednji strani in se postopoma pomikajte proti zatilju.

Navijajte od zgoraj navzdol.

4. Navijajte tako, da z glavnikom vzamete pramen las v širini navijalke in ga najprej počešite. Pri konicah ga začnite navijati na navijalko. Vrhnje pramene navijajte proti zatilju, stranske pa navijte navzdol.

5. Nadaljujte, dokler ne navijete vseh las.

6. Ko končate, uporabite sušilnik za lase – 15 minut na največji vročini. Tako boste utrdili svoje nove kodre. Navijalke odstranite šele, ko se lasje ohladijo. Nato pojdite s prsti skozi lase in posamezne kodre z voskom za lase oblikujte po želji.

Izdelajte jih sami

Če nimate pri roki nobenih navijalk, pa bi vseeno radi preizkusili domače kodre, si navijalke izdelajte sami. Uporabite lahko kuhinjsko alufolijo. Štirikoten kos folije prepognite v trikotnik in ga od koničastega dela zvijte navznoter, da dobite nekakšno klobaso. Za večji premer navijalke morate uporabite večji trikotnik. Lase navijte na sredino takšne improvizirane navijalke in nato oba konca previdno prepognite, da se ne bosta odvila. Še pogrejete s sušilnikom in kodri so tu! Morda ne bodo prav takšni, kot ste si jih želeli, a z dovolj vaje in vztrajnosti boste kmalu dosegli popolne rezultate.

Pri zelo dolgih laseh

Pri dolgih laseh se najbolje obnesejo vroče navijalke. Pazite tudi, da navijalke niso prekratke (naviti je treba veliko las) in s preveč premera. Širši kodri se hitro sesedejo, tako da takšno navijanje dolgim lasem prinese le malo več košatosti in morda sem ter tja kakšen valovit pramen.

Da čim več las pride v stik s toploto, jih navijajte tako, da začnete na enem delu navijalke in končate na drugem. Tako ponavljajte, dokler ne navijete vseh las.

prejšnji članek
Romantika v spalnici
Življenjski slog
Romantika v spalnici
naslednji članek
Pa smo dočakali tudi njen trebušček!
Svet slavnih
Pa smo dočakali tudi njen trebušček!