Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Miti o celulitu

28. 4. 2016; 08.42
Avtor: A.K.
celulit
Ste tudi vi ta srečnica, ki je obdarjena s celulitom? Dobrodošla!

Kaj pravzaprav je celulit?

Celulit je podkožno tkivo maščob in toksinov, ki se kaže z značilnimi vdolbinami in izboklinami na naši koži, saj oslabi vezivno tkivo, ki povezuje kožo z mišicami, od tod pa nastane tudi videz pomarančne kože. Problem je ravno v tem, ker je pod našo kožo prepleten z različnimi strukturami in ne sestoji kot plast v podkožju, zato se ga je še toliko težje znebiti.

Zdaj, ko to vemo, lažje razumemo, kateri miti so v resnici res nič drugega kot le – miti.

1. Če izgubim težo, bo izginil tudi celulit. To ni res, sploh če vaš načrt sestoji iz kakšne hitre diete. Hitre in nezdrave diete koži ne delajo prav nobene usluge, saj jo pustijo mlahavo in manj elastična, to pa privede do še bolj izrazitega videza celulita oz. pomarančaste kože. Pametno zastavljena in zdrava dieta, v kombinaciji z veliko tekočine in telovadbe pa lahko znatno zmanjša to težavo.

2. Na škatlici piše, da z enomesečnim nanašanjem kreme, bo celulit popolnoma izginil! Niti ena krema, losijon, serum in podobno, ne bo odstranila vašega celulita. Pomembna je le prehrana, telovadba, tekočina in masaža kritičnih delov telesa. Je pa res, da vlaženje kože z intenzivno masažo pripomore k lepšemu izgledu, a za to ne potrebujete dragih preparatov.

3. Samo debeli ljudje imajo celulit. T absolutno ne drži. Tudi izjemno vitka dekleta se tej lepotni napaki ne morejo izogniti. Velik del je tudi v genetiki, načinu življenja, zastajanju vode in drugih nezdravih navadah.

4. Celulit dobim med dvajsetim in tridesetim letom. Tudi najstnice imajo lahko celulit. Izjemno važno je ukvarjanje s športom in pravilno prehranjevanje. Namesto sladkarij raje jejte zdrave prigrizke, gazirano pijačo pa zamenjajte z vodo ali čajem.

5. S pravilno telovadbo lahko odstranim celulit. Ne obstaja vadba, ki bi vam to lahko garantirala. Telovadba je vsekakor zaželena, a z njo se ne moremo znebiti celulita v celoti, bo pa k temu pripomogla, če boste zraven poskrbeli za pravilno prehrano in zadostno zaužitje vode. Kardio vadba bo kurila maščobe in učvrstila telo, a ne pozabite še na ostale nujne stvari.

Kaj vpliva na nastanek celulita?

- dnevno dolgotrajno sedenje


- preskakovanje obrokov in nezdrava prehrana
- prehrana bogata s sladkorji in predelana hrana
- previsok vnos soli
- genetika
- prekrižane noge med sedenjem
- prenizek vnos tekočine v organizem

prejšnji članek
Slavna dedinja spet samska!
Svet slavnih
Slavna dedinja spet samska!
naslednji članek
Nevarne igrice med rjuhami ki vodijo do poškodb
Zdravje
Nevarne igrice med rjuhami ki vodijo do poškodb