Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni triki, ki delajo čudeže

30. 7. 2017; 12.45
Avtor: Petra Mauer/Zarja
ličila
Na voljo je nešteto drobnih nasvetov, s katerimi si je mogoče preprosto in hitro izboljšati videz. Izbrali smo nekaj malenkosti, ki lahko delajo čudeže.

Imate doma več pudrov različnih barv? Se vsakič znova odločate, katerega bi uporabili? Strokovnjaki za ličenje svetujejo, da se nemalokrat doseže najboljši učinek s kombiniranjem več barv. Naj bo vaš obraz platno, nanj pa nanesite različne odtenke. Dobro jih razmažite in občudujte rezultat!

1. Nanosa osnove pod oči za zakritje temnih kolobarjev se lahko lotite tudi drugače.

Mnogi si jo nanesejo pod oko kar s prsti in jo nato razmažejo, toda precej bolje bo, če si jo boste nanesli pod oči v obliki trikotnika oziroma pahljače. Začnite pod spodnjimi trepalnicami in si jo razmažite navzven (proti zunanjemu delu lic).

2. Preden si začnete senčiti veke, si jih premažite z belim črtalom za oči, tako bo barva senčil izrazitejša.

3. Če želite podaljšati obstojnost šminke, si ustnice najprej namažite, nato jih pokrijte z robčkom ter čezenj nežno nanesite še puder v prahu. 

4. Vihalnik trepalnic bo učinkovitejši, če bo nekoliko toplejši od sobne temperature. S čim ga je mogoče najhitreje in najučinkoviteje pogreti? Med urejanjem frizure ali ličenjem si ga vtaknite v nedrček ali pa ga stisnite med stegna, medtem ko sedite. Če se vam mudi, bo morda bolje, da ga le za nekaj sekund pogrejete s fenom.

5. Ste bili navajeni uporabljati suh šampon, preden ste se zjutraj odpravili od doma? Ste vedeli, da dosežete boljši rezultat, če ga uporabite, tik preden se zvečer odpravite v posteljo? Zaradi premetavanja oziroma obračanja po blazini se bo bolje vpil v lase in jih naredil bujnejše.

6. Otroški puder ni primeren samo za nego otroške ritke. Naj postane vaš nepogrešljivi izdelek, tudi kadar si boste nanašali maskaro. Med prvim in drugim slojem na trepalnice posujte malo otroškega pudra (še posebej se osredotočite na konice). Drug nanos se bo oprijel pudra, s čimer boste dosegli lepši videz oči in podaljšali obstojnost maskare.

7. Če želite poudariti zgornji del ustnic, si nad zgornjim robom rdečila narahlo zarišite belo črto in jo nežno zabrišite.

8. Po tuširanju oziroma umivanju las si te raje obrišite z običajno majico kot z brisačo. Ta namreč ustvari precej več trenja, kar povzroči vozlanje las in tudi cepljenje konic. Po umivanju iz las z bombažno majico iztisnite odvečno tekočino in si nato lase z njo tudi ovijte.

9. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se doma, pred ogledalom, lepo očedili, se naličili, potem pa so vas mimoidoči zunaj gledali nekoliko začudeno, ker si ličil niste dobro razmazali? Dejstvo je, da naravna svetloba razkrije precej več nepravilnosti kot umetna, zato ni odveč opozorilo, da se po nanosu ličil pogledate v ogledalo še enkrat, in sicer na prostem. Morda že takoj, ko se usedete v avto.

10. Lepi in negovani nohti so izraz splošne urejenosti, zato jim je treba posvečati precej pozornosti. Če vam zmanjka časa, da bi si jih nalakirali, ste pa na poti na pomemben sestanek ali morda celo zmenek, pobrskajte po torbici in če ste rojeni pod srečno zvezdo, boste imeli pri roki balzam za ustnice (labelo). Z njim si podrgnite nohte in lepo bodo sijali.

11. Za nakup nekaterih maskar je treba poseči precej globoko v žep. Drage so predvsem zaradi posebne oblike ščetke. Mnogi se znajdejo tako,da ščetko drage maskare umijejo in uporabijo pri nekoliko (ali precej) cenejših. Učinek bo podoben. Prav tako lahko stare, očiščene ščetkice uporabite za razčesavanje sprijetih trepalnic.

12. Ste že bili kdaj razočarani, ker barva laka na nohtu ni bila enaka ali tako zelo izrazita kot v steklenički? Poskusite si pred nanosom barvnega laka nanesti bel podlak. Opazili boste, da vaši nohti sijejo in se svetijo precej bolj, kot če bi uporabili brezbarvnega.

13. Da bi vaš pogled postal bolj odprt in vaše oči večje, širše, med nanašanjem maskare potegnite s ščetkico proti nosu in ne proti sencam.

14. Želite obnoviti svojo priljubljeno maskaro, ki se je že dodobra izsušila? Potopite jo v vrelo vodo in jo v njej pustite pet minut. Ne le da se bo obnovila, temveč si jo boste tudi lažje nanesli in ne bo puščala grudic.

prejšnji članek
Najpogostejše spolne motnje
Zdravje
Najpogostejše spolne motnje
naslednji članek
Slovenski raper ni več samski
Svet slavnih
Slovenski raper ni več samski
#obraziavenija
obraziavenija