Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Domača kozmetika je najboljša!

28. 7. 2016; 05.30
Avtor: Maša Rener/ Bodi zdrava
limona, olje, steklenička,parfum,

Preliv za lase, narejen iz limone in kamiličnega čaja, lasem vrača sijaj in lepoto. foto: Profimedia

Vas zanima, kako lahko kar samo doma naredite piling, kremo, odstranjevalec ličila in še marsikaj drugega? Preberite spodnji članek.

Kavni piling za telo

Da bi občutili njeno delovanje, vam ni treba popiti skodelice dišeče kave, saj njeni učinki delujejo, tudi če si jo vtrete v telo pod prho.

Potrebujete: skodelico mlete kave, ¼ skodelice sladkorja, žličko izvlečka vanilje, ¼ skodelice olivnega olja. 

Pomešajte vse sestavine, in če je zmes grudasta, dodajte še kakšno kapljico olja, dokler ne dobite lepo mazljive paste. Med prhanjem si na vlažno kožo celega telesa s krožnimi potezami vtrite manjšo količino kavnega pilinga. Večjo pozornost in čas posvetite delom z bolj grobo kožo, kot so stopala in komolci.

Odstranjevalec ličila

Zakaj bi zapravljali denar za odstranjevalec ličila, če lahko prav tako učinkovito sredstvo naredite sami v domači kuhinji?

Potrebujete: žličko glicerina (dobite ga v lekarni ali specializiranih spletnih prodajalnah), 3 žličke destilirane vode, 20 mililitrov jojobinega, otroškega ali olivnega olja. 

V manjši steklenici dobro pretresite vse sestavine. Nekaj tekočine nanesite na košček vate ter za nekaj sekund pritisnite ob veko, da se ličilo nekoliko raztopi, nato ga nežno obrišite z obraza.

Pri pisanju članka smo si pomagali s knjigo Naredimo doma, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

Krema proti gubicam pod očmi

Krema obnavlja tkivo pod očmi in v okolici oči, najbolje pa jo je hraniti v hladnem in temnem prostoru, lahko tudi v hladilniku – tako vas bo ob nanosu še prijetno ohladila.

Potrebujete: 30 mililitrov bezgove rožne vode, 60 mililitrov avokadovega olja, 30 mililitrov mandljevega olja, 20 mililitrov olja pšeničnih kalčkov, 30 mililitrov lanolina, 30 mililitrov glicerina, 2 kapljici eteričnega olja pelargonije, kapsulo vitamina E, 500 IE. 

Bezgovo rožno vodo segrejte na šibkem ognju. Nato nad soparo segrejte mešanico avokadovega, mandljevega in olja pšeničnih kalčkov. Zmesi primešajte lanolin, da se raztopi, in nato odstavite s pare. S stepanjem počasi umešajte še segreto bezgovo rožno vodo, glicerin, eterično olje ter vitamin E iz kapsule, ki ste jo prej preluknjali z iglo. Kremo prelijte v čisto 170-gramsko stekleno posodico s širokim vratom in dobro zaprite. Shranite, kot je napisano v uvodu.

foto: Profimedia

Osvežilna ustna vodica

Za nekaj centov lahko skuhate lonec ustne vodice, ki je prijetnega okusa in varna, zato jo lahko uporabljate tako pogosto, kot želite.

Potrebujete: 250 mililitrov vode, 15 gramov semen angelike, nekaj kapljic olja poprove mete ali citronke. 

V manjši kozici na zmernem ognju pogrejte vodo in jo, takoj ko zavre, odstavite z ognja. Primešajte ji semena angelike in olje poprove mete ali citronke ter mešanico pustite stati deset minut. Po tem času mešanico precedite in trde delce zavrzite. Ustno vodico hranite v hladilniku, v čisti steklenički, ki se dobro zapre. Rok uporabe ni omejen.

Preliv za naravno osvetlitev las

Izjemen preliv lasem vrača sijaj in lepoto. Če imate rahlo obarvane lase, boste po uporabi ugotovili, da so barvni odtenki izrazitejši in bolj naravni. Preliv je dobrodošel tudi kot sredstvo za zaščito las pri likanju.

Potrebujete: sok ene limone, 2 žlički kamiličnega čaja. 

V manjši posodi zmešajte limonov sok in ohlajen kamilični čaj. Če bi lase radi posvetlili, poiščite slamnik s številnimi luknjicami ter pramene las potegnite skozi luknjice s pisalom ali kvačko. Pramene las namočite v raztopino ter sedite na soncu uro in pol.

Evkaliptusov losjon za noge

Hranljiv in osvežujoč losjon za noge lahko sledi blažilni kopeli za noge ali pa si z njim utrujene noge samo namažite.

Potrebujete: 3 žličke mandljevega olja, žličko avokadovega olja, žličko olja pšeničnih kalčkov, 10 kapljic eteričnega olja evkaliptusa. 

Vse sestavine prelijte v majhno sterilno steklenico, ki se tesno zapre, ter močno pretresite, da se med seboj dobro premešajo. Losjon za noge hranite v hladnem in temnem prostoru ter ga pred vsako uporabo še enkrat pretresite.

prejšnji članek
Zakaj je konec ženskega prijateljstva?
Zdravje
Zakaj je konec ženskega prijateljstva?
naslednji članek
Kako pravilno uporabiti kondom?
Zdravje
Kako pravilno uporabiti kondom?