profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Lepota
 

6 korakov do idealne polti na vašem obrazu

18. 4. 2015; 08.00
Avtor: Mateja Bevk/Lady
koža
Najtežjo nalogo pri ličenju opravlja podlaga: prikriti mora majhne nepravilnosti, odlično izenačiti polt, zdržati pozno v noč in obenem učinkovati čisto naravno.

Zato morate biti pri izbiri nadvse previdni in upoštevati predvsem potrebe svoje kože. Na srečo je ponudba pestra in v množici izdelkov se gotovo najde pravi za vas.

Korektor
S korektorjem skrijete nepravilnosti, drobne mozoljčke, temne podočnjake ali pordela mesta. Pomembno pa je, da ga ne nanašate na debelo. Novodobni korektorji so vlažilni in polni negovalnih snovi, ki se dobro povežejo s kožo in podlago, ter različnih odtenkov, od katerih ima vsak svojo vlogo. Marelični odtenki so za prikrivanje temnih kolobarjev pod očmi, zeleni za prikrivanje rdečkastih madežev, rumeno obarvani pa za uravnavanje neenakomernih tenov kože.
Nasvet: Najboljše je, da korektor nanesete kot pikice in v trikotni obliki, nato pa ga s prsti nežno vtrete v kožo.

Bronzer
Bronzer pričara nežen, sončno zlat sijaj na koži. Navadno je v obliki kamna ali kremnega gela, ki vsebuje svetleče se delce in se lahko nanaša tudi na dekolte in ramena. Bronzerji nimajo velike prekrivne moči, koži dajejo le svilnat, poleten, zagorel lesk.


Nasvet: Bronzer s čopičem nanesite tja, kjer bi na vas najprej posijalo sonce: na sredino čela, na nos, ličnice in brado, seveda pa ne pretiravajte s količino.

Prekrivna tekoča podlaga
Takšen puder zelo dobro prekriva in izenačuje nepravilnosti ter ima obenem negovalno moč. Idealen je za kožo, pri kateri se ubadamo denimo z močno rdečico, kuperozo, nečisto poltjo ali izrazitimi podočnjaki. Pri manjših kožnih težavah jih nanašamo samostojno, v težjih pa skupaj s korektorjem.
Nasvet: V tekoči puder dodajte kapljico ali dve seruma za obraz in koža bo bolj sijoča.

Kompaktni puder
Puder v kamnu je navadno v formuli 3 v 1, kar pomeni, da dobite vsestransko mešanico ličila, pudra in korektorja. Pri nanašanju si tako prihranite dva koraka. Puder v kamnu odlično prekriva in dolgo ostane na koži, in tudi če ličila čez dan še enkrat osvežite, to ni problem.


Nasvet: Preden začnete nanašati puder na obraz, čopič vedno še nekoliko potresite, da se znebite odvečnega pudra in si tako zagotovite ravno pravšen nanos.

Matirana podlaga
Matirane podlage so najboljše za mastno kožo. Lahka tekstura, večinoma v obliki gela, omogoča koži dihanje in ne zamaši por. Podlaga vsebuje protivnetne snovi ter delce, ki vsrkavajo maščobo in matirajo polt, na primer izvlečke pšenice in silicija.

Pametne podlage
Pametne podlage znajo razmišljati in se avtomatično prilagodijo različnim potrebam kože. Matirajo masten T-predel in vlažijo izsušene predele. Podlago po navadi sestavljajo komponente, ki učinkujejo le tam in takrat, ko koža to potrebuje. Takšne podlage so lahko tudi v pršilu ali drugih oblikah.
Nasvet: Za nanos pudra v prahu potrebujete nekaj ročnih spretnosti. Med samim nanosom boste mižali, zato se boste težko ognili obrvem in trepalnicam. Ker se puder hitro posuši, imejte pripravljeno vlažno krpico, da ga takoj po nanosu obrišete s trepalnic in obrvi.

prejšnji članek
Kraljica močno trepeta, strah jo je na smrt!
Svet
Kraljica močno trepeta, strah jo je na smrt!
naslednji članek
Kaj ženske govorijo in kaj resnično mislijo
Zanimivosti
Kaj ženske govorijo in kaj resnično mislijo
Preberite tudi