Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Lepota
 

Kaj storiti, ko njegovo srce postane kamen?!

28. 2. 2015; 11.00
Avtor: Inja Jurič/revija Anja
žalost22
Vsaka je kdaj že srečala prijaznega, ustrežljivega, galantnega posebneža, ki se zelo trudi, dokler ne osvoji vašega srca. Takrat se njegovo srce spremeni v kamen. Gre za čustvenega nedostopneža, ki se boji globljih odnosov.

Značilnosti takih moških so galantnost, simpatičnost in rahla zadržanost, ki ženske običajno še bolj podžge, da si ga želijo osvojiti. Tudi prvi zmenki so pogosto obetavni, saj se potrudi s kakšno rožico, vstopnicami za dober koncert ali vabilom na izvirno večerjo. A nikoli je ne skuha sam. Dobivata se pri vas ali zunaj, in ko ga povprašate, kdaj vas bo povabil domov, se odgovoru izmakne ali pripomni kaj v smislu: »Za to bo še veliko časa …« Njegovemu nasmehu se ne morete upreti in vsako skrb hitro zatrete v kali.

Bolj ko ste vi zagreti, bolj se on ohlaja


Gre za igro mačke z mišjo: dokler vi čustveno še niste vpleteni, se bo zelo trudil, da bi vas očaral, bolj ko se zaljubljate vanj, bolj se vam umika. Naenkrat vam neha odgovarjati na kratka sporočila po telefonu ali pa odgovori z veliko zamudo; poklicati ga morate dvakrat ali trikrat, da ga dobite na telefon, pa še takrat strese iz rokava kopico izgovorov, ki jim verjamete, ker jim želite verjeti. Ko predlagate, kdaj bi se dobila, je naenkrat zelo zaposlen, ko pa vama vendarle uspe, je spet zlat in pozoren in vaša negotovost se ponovno izgubi neznano kam. Očitate si, da ste dvomili o njem, in se za nekaj trenutkov prepustite sladki pozabi.

Stvari se stopnjujejo


A sčasoma se stvari poslabšujejo: ne predstavi vas svojim staršem, ugotovite, da niste spoznali še nobenega njegovega prijatelja, čeprav jih pogosto omenja, in njegov dom ste morda videli samo bežno, verjetno pa vas ni pustil ostati čez noč, in če že, se je vedel milo rečeno čudno. Vedno bolj ugotavljate, da pri tej zvezi nekaj ni v redu, a še vedno ne morete ugotoviti, kaj. Če se želite pogovoriti, vas spretno preusmeri na druge teme in pri tem ne skopari s svojim šarmom, ko stvari pridejo tako daleč, da ga stisnete ob zid, pa se navadno začne braniti z napadom. Naenkrat ste vi tista, ki hoče vse stvari prehitro, on pa tisti, ki se ob tem počuti utesnjenega, zdi se mu, da se vajina zveza razvija prehitro, on pa vendarle še ni pripravljen živeti z vami. Ko mu poveste, da niste predlagali, da bi živela skupaj, temveč samo, naj vas spusti v svoj svet, se običajno umakne ali želi na hitro končati zvezo.

Vztrajati ali oditi?


Naj vam povemo, da imate ob čustveno nedostopnem moškem bolj malo možnosti, da se bo čudežno spremenil in vas naenkrat začel dojemati kot enakovredno partnerico, ki ji lahko odpre tudi svoje srce, ne samo zadrge. Običajno njegove težave izhajajo iz razočaranj v prejšnjih zvezah, ko je bil prizadet takrat, ko se je čustveno navezal. Zato se je, zavestno ali nezavedno, odločil, da žensk ne bo več spustil blizu srca. Če bi bili vi nekaj tako posebnega, da bi si to želel ponovno storiti, bi se bolj trudil že od začetka, predvsem pa bi bil iskren glede svojih občutij in bi vas z njimi seznanil, ne pa vas zavajal, tudi če tega ni počel namerno. Zato je naš nasvet zagotovo ta, da odidite, saj boste sicer ves čas čustveno prikrajšani, ko se boste skušali približati nekomu, ki ne zmore zbrati dovolj čustev, da bi vam jih vračal. V ljubezni je samo eden premalo.

prejšnji članek
Olja, ki popolnoma spremenijo vaš videz
Zanimivosti
Olja, ki popolnoma spremenijo vaš videz
naslednji članek
Na dan prišel drugačen Severinin posnetek!
Svet
Na dan prišel drugačen Severinin posnetek!
Preberite tudi