tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Lepota
 

Kako hujšati v savni?

19. 1. 2014; 11.05
Avtor: sj
savna
S potenjem iz telesa odstranimo odvečno tekočino, ki bi sicer zastajala v njem, zaradi tega pa bi bili videti napihnjeni in nič kaj privlačni. Obisk savne nam bo torej koristil tudi v tem pogledu, na splošno pa je pozimi priporočljiva zaradi ohranjanja zdravja, saj povečuje odpornost telesa.

Osnovni namen savne je segreti telo za nekaj stopinj. Pregrevanje telesa ima številne fiziološke učinke. Segrevanje pomaga pri uničevanju bakterij, virusov in tumorjev. Znojenje pospešuje odstranjevanje strupenih kovin in kemičnih snovi, radioaktivnih delcev in drugih strupov. Vročina, ki se razvije v savni, sprošča mišice in živčni sistem, napetosti izginejo. Korist savne je tudi krepitev zdravja in zdravljenje. Z rednim, tedenskim savnanjem se izboljša krvni pretok, kar spodbuja delovanje žlez in čiščenje kože. Savna omogoča tudi duhovni razvoj, saj je primeren prostor za meditacijo, molitev. Ameriški Indijanci denimo savnanje uporabljajo pri svojih svetih obredih. Toplota in vzdušje spodbujajo razmišljanje o čustvih in duhovnosti.

Wellness Victoria na Vevčah pri Ljubljani ponuja ljubiteljem savnanja tako suho finsko kot turško savno, ki ima nižjo temperaturo, a večjo vlago.

Z izgubo odvečne tekočine pa hitro izgubimo tudi kilograme, ki nas obremenjujejo. Takšen učinek najhitreje dosežemo prav z uporabo savne, v kateri se obenem pospeši ritem našega srca, s čimer porabljamo dodatne kalorije. Potenje iz našega telesa odvaja toksine ter nas ohranja zdrave.

Savna je odličen način hujšanja in skrbi za zdravje, saj se sodoben človek pri svojem vsakdanjiku občutno premalo poti, predvsem v zimskih mesecih. Tekom zime poleg dodatnih kilogramov nakopičimo še odvečno tekočino in toksine, ki jih lahko s pomočjo savne izločimo.

Navodila za optimalne rezultate

V savni v povprečju porabimo 300 kalorij. Da bi dosegli optimalne rezultate, se držite naslednjih navodil:

  1. Pred obiskom savne pijte veliko tekočine, saj se sicer lahko zgodi, da boste v savni preveč dehidrirali.
  2. Če ste novi v savni, ostajajte v njej po sedem minut. Šele ko se je navadite, lahko čas podaljšate vse do 25 minut.
  3. Ko odidete iz savne, popijte vsaj 2 decilitra vode.
  4. Po 15 do 20 minutah ponovno vstopite v savno in postopek ponovite od 2- do 3-krat, in sicer do štirikrat tedensko.

 

 

prejšnji članek
Konec stradanja: Dieta za sladokusce!
Lepota
Konec stradanja: Dieta za sladokusce!
naslednji članek
Jo poznate, vsi jo iščejo?!
Svet
Jo poznate, vsi jo iščejo?!
Preberite tudi