benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Na hladen jesenski večer se prileže nekaj sladkega

9. 10. 2019; 03.00
Avtor: A.K.
Šarkelj z marmelado in čokolado

Šarkelj z marmelado in čokolado foto: dreamstime

Ob hladnih jesenskih večerih se prileže ne le kostanj, ampak tudi tople sladice s sladko marmelado.

Preizkusite naš recept, ne bo vam žal.

Šarkelj z marmelado

Sestavine:

•300 g moke, žlička in pol pecilnega praška

•žlička in pol cimeta,

•150 gsladkorja,

   5 jajc

•1 dl mleka (sobna temperatura)

•120 masla (stopljenega in malce ohlajenega, čokolada)

•nekaj žlic brusnične marmelade (ali katerekoli druge goste marmelade)

 čokolada 

Priprava:

1. Pekač za šarkelj namastimo z maslom in celega dobro posujemo z drobtinami. Pečico vključimo na 180 stopinj Celzija.

2. V posodi zmešamo moko, cimet, in pecilni prašek.

3. Posebej zmešamo sladkor in rumenjake ter ju ročno malce spenimo. Beljake stepemo v sneg.

4. Prilijemo mleko, stopljeno maslo in premešamo.

5. Dodamo suhe sestavine (moko) in z metlico dobro premešamo. Nazadnje beljake.

Zmes mora biti gosta in sijoča.

6. Približno pol testa prelijemo v pekač, nato nanj nadevamo marmelado in čokolado (pazimo, da se pri straneh ne dotika pekača). Prekrijemo s preostalim testom, poravnamo in pečemo približno 45–55 minut (če je pečeno, preverimo z večjim zobotrebcem). Po želji kolač prelijemo s čokolado.

prejšnji članek
Pri 44 letih prvič mamica
Svet slavnih
Pri 44 letih prvič mamica
naslednji članek
Zaradi samomora se vsakih 40 sekund poslovi ena oseba
Zdravje
Zaradi samomora se vsakih 40 sekund poslovi ena oseba