Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Široki rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi

3. 10. 2016; 08.19
Avtor: Kult 316
Široki rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi

Široki rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi vas že čakajo v restavraciji KULT316. foto: KULT316

Razkrivamo vam recept, s katerim vas razvajajo v restavraciji Kult316!

Široki rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi

Sestavine (za štiri osebe):

- 200 g moke


- 2 jajci
- 400 g peteršiljeve korenine
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- začimbe (zvezdasti janež, muškatni orešček, kumina)
- 100 g peteršilja
- 100 g pinjol
- 80 g pancete
- oljčno olje
- parmezan
- črni tartuf 

Priprava:

Iz moke in jajc zamesimo testo za rezance, ga razvaljamo in narežemo na široke rezance. Peteršiljevo korenino olupimo in narežemo na drobne rezine. Skuhamo jih v mešanici mleka, smetane in začimb. Odlijemo tekočino, zmešamo in precedimo. Iz peteršilja, polovice pinjol, parmezana in olja pripravimo zeliščni pesto. Panceto narežemo na drobne kocke in jih prepražimo skupaj s preostankom pinjol, dodamo omako peteršiljeve korenine in kuhane testenine. Dobro premešamo in prestavimo v globok krožnik. Dodamo nariban parmezan, peteršiljev pesto in tanke rezine črnega tartufa.

KULT316

Restavracija KULT316 deluje pod okriljem Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Centra kulinarike in turizma. Slovi po jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, ponujajo pa tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji, pripravljene na sodoben način. Njihovo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujajo sezonske jedilnike. Za enkraten jedilnik poskrbi šef kuhinje Blaž Švigelj

Posebnost restavracije KULT316 je tudi njena arhitekturna zasnova v obliki odprte kuhinje, ki gostom omogoča opazovanje postopka priprave jedi. Restavracija premore tudi lepo teraso, prostor za zaključene družbe, prirejajo pa tudi mesečne tematske kulinarične večere, ki jih popestri animacija študentov BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, ki na področju kuharstva in strežbe opravljajo študijsko prakso. Pohvalijo se lahko tudi s kavarno KULT316, vinsko kletjo, šolsko mikropivovarno, demonstracijsko kuhinjo, učno kuhinjo, učno hotelsko sobo ter konferenčno dvorano, namenjeno tako seminarjem, kot družabnim dogodkom. V restavraciji vam postrežejo njihovo lastno hišno vino KULT316 (sauvignon in sivi pinot) ter domače hišno pivo KULT316, ki nastaja v prvi šolski mikropivovarni v Sloveniji. 

Delovni čas:

Od ponedeljka do petka med 12.00 in 22.00 uro.

Ponujajo tudi dnevna kosila med 12.00 in 15.00 uro.

foto: Aleksandar Domitric

foto: Aleksandar Domitric

foto: Andraz Kobe

foto: Andraz Kobe

foto: KULT316

foto: KULT316

prejšnji članek
Umazane ločitvene vojne: Blagne, Košir, Janković ...
Svet slavnih
Umazane ločitvene vojne: Blagne, Košir, Janković ...
naslednji članek
Poslinjena priljubljena vremenarka
Svet slavnih
Poslinjena priljubljena vremenarka
#obraziavenija
obraziavenija