Pita iz polente
foto: Revija Zarja
Iščete ideje za malce drugačno kosilo? Kaj pravite na pito iz polente, obogateno s sirom, jajci in zelenjavo?
Za pripravo te slastne slane pite iz polente boste potrebovali naslednje sestavine:
- 150 g polente,
- 500 ml mleka,
- 100 g ribanega sira,
- 50 g masla,
- sol, poper,
- 100 g rukole,
- 100 g mlade špinače,
- 1 rdeča čebula;
- 150 ml smetane za kuhanje,
- 3 jajca
Postopek priprave in peke po korakih
- Polento skuhamo v mleku, jo nekoliko ohladimo, nato postopno vmešamo vanjo sir in maslo ter jo začinimo.
- Okrogel pekač namažemo z maslom, vanj preložimo polento, jo poravnamo ter potresemo s polovico rukole in špinače in rezinami čebule.
- Smetano in jajca premešamo in začinimo ter prelijemo na pito, dodamo še preostalo rukolo, špinačo in čebulo.
- Pogačo pečemo 40 minut v pečici pri 180 stopinjah. Postrežemo še toplo.
Naj vam tekne, dragi bralci in bralke!