benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Pravilna priprava nabodal z lignji

12. 7. 2023; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
Nabodalo z lignji

Nabodalo z lignji foto: profimedia LIZA MAJA

Znate pravilno pripraviti lignje na nabodalu? Za vas imamo preprost recept ...

Sestavine za 4 osebe:

  • 12 majhnih svežih lignjev
  • 2 limoni
  • 6 strokov česna
  • 1/2 šopka navadnega peteršilja
  • 6 žlic olivnega olja
  • sol

Postopek priprave

1. Lignje očistimo. Najprej ločimo glavo z lovkami od telesa. Lovke odrežemo, iz sredine izvlečemo kost in zavržemo preostanek glave. Lovke in telesa temeljito umijemo v hladni vodi. Na vsako kovinsko iglo ali nabodalo damo eno telo in eno lovko.

2. Iz ene limone iztisnemo sok, drugo pa narežemo na kolobarje. Sok zmešamo s strtim česnom, drobno sesekljanim peteršiljem in olivnim oljem.

3. Lignje poškropimo s pripravljenim oljem in jih damo na žar. Na žar damo tudi rezine limone. Lignje pečemo največ 1-2 minuti. Če jih dlje časa pečemo na majhnem ognju, so gumijasti. Nato jih odstranimo z žara, solimo, pokapamo s preostalim oljem in postrežemo.

prejšnji članek
Vodno krešo bi morali jesti skoraj vsak dan
Zdravje
Vodno krešo bi morali jesti skoraj vsak dan
naslednji članek
Teniška zvezdnica Naomi Osaka postala mama
Svet slavnih
Teniška zvezdnica Naomi Osaka postala mama