sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Polnjene ribe na žaru

24. 7. 2022; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
polnjene ribe na žaru

polnjene ribe na žaru .jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Recept za ljubitelje morske hrane ...

Sestavine za štiri osebe:

  • 800 g majhnih rib (orada, ostriž, rdeči okun itd.)
  • 1 limona
  • sol
  • mlet črni poper
  • 70 ml olivnega olja
  • 30 g medu
  • 40 ml sojine omake
  • 50 g rukole

Postopek priprave:

1. Ribe očistimo, odstranimo luske in speremo s hladno vodo. Limono prerežemo na pol in narežemo dve debelejši rezini, prerežemo na pol.

2. Ribe začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limoninim sokom, poškropimo z oljem in pustimo počivati približno dve uri.

3. V majhni skledi zmešamo med, sojino omako, preostali limonin sok in rukolo.

4. Ribe napolnimo z rukolo in dodamo pol rezine limone. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut na vsaki strani.

prejšnji članek
Temno vijoličasti plodovi, ki varujejo naše zdravje
Moda&Lepota
Temno vijoličasti plodovi, ki varujejo naše zdravje
naslednji članek
Sveže zaljubljena novinarka 24UR
Svet slavnih
Sveže zaljubljena novinarka 24UR