bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Gratiniran piščanec na krompirjevem pireju

19. 11. 2021; 01.00
Avtor: revija Maja
Gratiniran piščanec

foto: Profimedia

Že veste, kaj boste danes kuhali? Morda vam bo všeč naslednji predlog ...

Sestavine za 4 osebe:

- 4 piščančji fileji (po 175 g)
- 2 do 3 žlice olja
- sol, poper
- 6 vejic timijana
- 300 ml mleka
- 2 zavoja instantnega krompirjevega pireja
- 25 g masla
- 50 g pražene čebule
- 200 g kisle smetane
- 50 g sladke smetane
- 75 g naribanega sira gauda
- 1 žlica masla ali margarine za pekač

Priprava:

1. Meso splaknemo pod hladno vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Na vročem olju ga pečemo 12 minut, solimo, popramo. Timijan osmukamo. Po navodilih na vrečki skuhamo pire in mu primešamo maslo, praženo čebulo in polovico timijana.

2. Posebej zmešamo kislo smetano, sladko smetano, 50 ml mleka, 35 g gaude in preostali timijan, solimo in popramo. Pečeno meso narežemo na grižljaj velike koščke. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

3. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali margarino, vanj vlijemo pire, na sredino položimo meso, zalijemo s smetanovo zmesjo in potresemo s preostalim sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut.

prejšnji članek
Izšel dolgo pričakovani album Adele
Svet slavnih
Izšel dolgo pričakovani album Adele
naslednji članek
Sladoledi AL!VE med najboljšimi veganskimi in vegetarijanskimi prigrizki na svetu!
Kulinarika
Sladoledi AL!VE med najboljšimi veganskimi in vegetarijanskimi prigrizki na svetu!