Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Pečen piščanec s šampinjoni v rimskem pekaču

12. 12. 2016; 11.53
Avtor: revija Maja
Pečen piščanec

foto: Profimedia

Za uravnoteženo in zdravo prehrano je pestra izbira sestavin zelo pomembna.

Za mesne jedi izberimo različne vrste mesa, te vedno dopolnimo z veliko zelenjave, tudi pozimi ne pozabimo na ribe, kakšen dan ali dva v tednu pa bo dovolj kakšna zelenjavna enolončnica ali krožnik špagetov brez mesa.

Pečena piščanca s šampinjoni v rimskem pekaču
Sestavine za 6 oseb:
- 2 manjša mlada piščanca
- 250 g šampinjonov
- sol in poper
- 2 žlici limoninega soka
- 50 g na rezine narezane prekajene slanine
- 125 g kisle smetane
- 125 ml močnega rdečega vina
- 1 čebula
- 1 lovorov list
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 vejici timijana
- 1 ščep posušenega pehtrana
- 1 noževa konica muškatnega oreščka
- 2 žlici zelenjavne juhe

Priprava:

1. Piščanca umijemo, osušimo, solimo in popramo ter enakomerno pokapljamo z limoninim sokom. Rimski pekač najprej za 10 minut namočimo v vodi, vanj položimo piščanca in ju obložimo z rezinami slanine.
2. Čebulo olupimo in na drobno zrežemo, zmešamo s smetano in vinom, solimo in popramo, dodamo nasekljana zelišča ter zlijemo v pekač. Dodamo še očiščene šampinjone, pekač pokrijemo in v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 90 minut.
3. Nato pokrov pekača odstranimo in z zgornje strani piščanca zlato zapečemo. Omako na dnu pekača razredčimo z juho, po potrebi dosolimo in popramo. Jed postrežemo s krompirjevimi kroketi in veliko zelene solate.

prejšnji članek
Pričeske za silvestrovo: S takšnimi boste zagotovo blesteli
Moda&Lepota
Pričeske za silvestrovo: S takšnimi boste zagotovo blesteli
naslednji članek
Izjave mater, ki so rodile tujega otroka
Zdravje
Izjave mater, ki so rodile tujega otroka