pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ne jejte tega vsak dan!

12. 10. 2016; 07.45
Avtor: D. B.
jetra

Veliko svinca in kadmija se nalaga tudi v drobovju, predvsem v jetrih in ledvicah. foto: Pixabay

Če jih jeste prepogosto, škodijo vašemu zdravju.

Strokovnjaki za prehrano priporočajo, da določena živila ne uživate prepogosto oziroma vsak dan. Razlog se skriva v tem, da vsebujejo težke kovine ali druge škodljive snovi, ki jih »posrkajo« iz okolja.

Gozdnih gob, jeter in ledvic zato nikar dnevno ne uvrščajte na vaš jedilnik. Čeprav so gobe, ki jih naberemo v gozdu, sicer zelo okusne, morate vedeti, da se v njih nalaga kadmij, živo srebro, svinec in radioaktivne snovi. Z njimi zato nikar ne pretiravajte, raje si privoščite na primer gojene šampinjone.

foto: Pixabay

Veliko svinca in kadmija se nalaga tudi v drobovju, predvsem v jetrih in ledvicah. Ker omenjena organa delujeta kot filtra za kri, se tam poleg težkih kovin nalagajo tudi ostanki zdravil. Strokovnjaki svetujejo, da jih zato ne uživate pogosteje kot enkrat ali dvakrat mesečno.

prejšnji članek
Tri pravila, ki jih morate pri oblačenju vedno upoštevati
Moda&Lepota
Tri pravila, ki jih morate pri oblačenju vedno upoštevati
naslednji članek
Se ga še spomnite? Slovenec, ki poje na Tenerifu!
Svet slavnih
Se ga še spomnite? Slovenec, ki poje na Tenerifu!