Jed je zelo sočna in okusna ter jo je enostavno pripraviti. Recepta se ni potrebno strogo držati - lahko tudi improvizirate, na primer začinite po svojem okusu ali pa dodate mocarelo, slanino ali kaj drugega. Krompir postrezite kot prilogo ali samostojno jed.
Potrebujete:
Od 8 do 10 krompirjev (približno 1,4 kilograma), ki morajo biti narezani na zelo tanke rezine, najbolje pa je, da jih naribate;
3 žlice (45 g) raztopljenega masla;
2 žlici (25 g) parmezana;
1 žličko (3 g) česna v prahu;
1 žličko materine dušice;
sol;
poper.
Priprava:
Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija. Z maslom namažite dva modela za mafine (12 kosov) ali, če imate le en model, dvakrat ponovite ves postopek pečenja.
Krompir stresite v veliko posodo ter dodajte raztopljeno maslo, parmezan, materino dušico, česen, sol in poper. Dobro premešajte in rezine krompirja zložite v model ter jih potresite s poprom.
Pecite, dokler robovi ne postanejo zlatorjavi – približno 50 minut in jed, ko je pečena, pustite stati 5 minut. Nato krompir zvrnite iz modela ter ga posipajte s parmezanom in materino dušico.
Dober tek!
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.