sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Retrograden Pluton: odkrijte, kaj v resnici vodi vašo psiho

4. 5. 2024; 01.00
Avtor: Tanaaz, Neja Kralj
planet pluton, pluton, planet

Pluton je 2. maja vstopil v svoje retrogradno stanje foto: Shutterstock

Komaj se je spet direktno obrnil Merkur, že je v svojo retrogradnost vstopil Pluton. Slednji se zdi v svoji retrogradni fazi sicer veliko manj strašljiv, a nikakor ni zanemarljiv.

Pluton, ki je v astrologiji znan kot planet preobrazbe, ponovnega rojstva in moči, ima močan vpliv na naše življenje in svet okoli nas. Njegova retrogradnost, ki se je začela 2. maja 2024 in traja do 11. oktobra, nas vabi, da se poglobimo v svoje notranje svetove ter razmislimo, kaj nas resnično vodi na psihični ravni. Ko Pluton potuje skozi retrogradno gibanje, pogosto odstira plasti naše duše, ki so bile prej skrite ali zanikane. To je čas, ko se lahko soočimo s svojimi najglobljimi strahovi, željami in prepričanji ter se odločimo za preobrazbo. Retrogradni Pluton nas spodbuja, da se osredotočimo na preteklost in prepoznamo vzorce vedenja ter odnose, ki morda ne služijo več našemu najvišjemu dobremu.

V znamenju kozoroga

Pluton v astrologiji simbolizira tudi moč in vpliv na kolektivni ravni. Ko se je leta 2008 premaknil v znamenje kozoroga, smo bili priča globalnim spremembam na področju politike, gospodarstva in družbe. Pluton v kozorogu je poudaril potrebo po strukturnih reformah in odgovornosti ter razkril temne plati moči in avtoritete. Zadnje retrogradno potovanje Plutona skozi kozoroga, ki se zaključuje leta 2024, je čas, da pregledamo in zaključimo cikel preobrazbe, ki smo ga doživeli v zadnjih šestnajstih letih. To je tudi priložnost, da se soočimo s posledicami preteklih dejanj in prevzamemo odgovornost za oblikovanje prihodnosti.

Ko bo Pluton 19. novembra 2024 zapustil znamenje kozoroga in vstopil v znamenje vodnarja, bomo priča novemu poglavju v naši kolektivni evoluciji. Vstop Plutona v vodnarja bo prinesel poudarek na inovacijah, družbenih spremembah in kolektivni zavesti ter nas spodbudil k iskanju novih poti.

Pričakovanja in izzivi

Pričakujemo lahko, da bo zadnje retrogradno potovanje Plutona v kozorogu prineslo razkritja in preobrazbe na političnem, gospodarskem in osebnem področju. Lahko se pojavijo globlje razpoke v obstoječih sistemih moči in avtoritete ter poudarijo potrebo po temeljnih spremembah. Na osebni ravni nas retrogradni Pluton vabi, da se poglobimo vase in prepoznamo svojo lastno moč ter odgovornost za svoje življenje. To je čas, ko lahko odkrijemo skrite vire moči znotraj sebe in se odločimo za pozitivne spremembe v svojem življenju.

Vpliv

Retrogradno potovanje Plutona lahko vpliva na vsa astrološka znamenja, vendar bo še posebej intenzivno za tista, katerih sončni ali ascendentni znak je v kozorogu, raku, tehtnici ali ovnu. Za ta znamenja bo to obdobje priložnost za globoko preobrazbo in osvoboditev iz starih vzorcev ter prepričanj. Retrogradno potovanje Plutona nas v letošnjem letu vabi, da se poglobimo v svojo notranjost in se soočimo s svojimi najglobljimi strahovi ter željami. To je čas, ko lahko prepoznamo vzorce vedenja in odnosov, ki nas omejujejo, ter se odločimo za preobrazbo in osvoboditev. Sprejemanje teh sprememb nam lahko prinese nove možnosti in priložnosti za rast ter razvoj na osebni in kolektivni ravni.

prejšnji članek
Če želimo bolnike ustrezno zdraviti, je pljučno hipertenzijo treba najprej prepoznati
Zdravje
Če želimo bolnike ustrezno zdraviti, je pljučno hipertenzijo treba najprej prepoznati
naslednji članek
Tim Kores - Kori in Julija Veleski razkrila, kdaj bosta zibala
Svet slavnih
Tim Kores - Kori in Julija Veleski razkrila, kdaj bosta zibala
#nasazenazenska
nasazenazenska