Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Ekskluzivno
 

NAGRADNA IGRA: Do popolnega nasmeha v enem koraku!

26. 11. 2015; 07.11
Avtor: Oglasno sporočilo
Philips Sonicare DiamondClean HX9332_04_4
Zdravi zobje in dlesni so želja prav vsakogar od nas, zato je prav, da skrbimo za njihovo zdravje.
Na stanje obzobnih tkiv vplivajo številni dejavniki, med katerimi velja poudariti zlasti kajenje, stres, hormonske spremembe, sladkorno bolezen … Ljudje, ki imajo katerega od naštetih dejavnikov, bi morali še natančneje skrbeti za svoje zdravje in še skrbneje izvajati ustno higieno. Enako velja za vse, ki nosijo zobne aparate ali pa imajo mostičke, implantate … Pri njih je število mest, na katerih se zadržujejo bakterije, še večje kot sicer.

Sladkorni bolniki
Bolniki z neurejenim krvnim sladkorjem imajo slabše stanje obzobnih tkiv, parodontalna bolezen pa dodatno poveča možnost zapletov sladkorne bolezni. Gre za pravi začaran krog, ki ga najlaže prekinemo s temeljito in dosledno ustno higieno.

Pozor v nosečnosti
Puberteta, menopavza in vsak mesec v času menstruacije so za žensko pravi poligon za hormonsko telovadbo in prevrate. V teh obdobjih je ženska dovzetnejša za nastanek vnetja dlesni, zato je edini pravi odgovor skrbno odstranjevanje zobnih oblog. Hormonske spremembe, povezane s parodontalno boleznijo, so še posebno izrazite med nosečnostjo. Raziskave so pokazale, da pri nosečnici z napredovalo parodontalno boleznijo obstaja sedemkrat večja verjetnost, da bo rodila prezgodaj in da bo imel novorojenček premajhno telesno težo.

Nadomestki zob
Številni ljudje nimajo več svojih zob, zaradi česar potrebujejo implantate in zobne mostičke, ali pa si zobe ravnajo s fiksnimi zobnimi aparati. Seveda zobni protetiki uporabljajo izvrstne in nadvse kakovostne materiale, vendar ne smemo pozabiti, da so sosednja tkiva naravna in zato dovzetna za vse posledice delovanja bakterij.
Če želimo zobe in obzobna tkiva ohraniti čim dlje zdrave, moramo biti nadvse skrbni, zlasti če dobimo v zobovje goste v obliki aparata, mostička ali implantata. Poleg rednega umivanja zob je pomembna še uporaba ustreznih pripomočkov, zlasti če imamo zobni aparat. Enako pomembni so redni obiski pri zobozdravniku, ortodontu in ustnem higieniku. 

Proč z bakterijami
In kateri so pravi in ustrezni pripomočki za temeljito ustno higieno? Prva in osnovna je seveda pravilno izbrana zobna ščetka, ki naj bo mehka, da z njo ne bomo poškodovali dlesni. Imeti mora več tisoč ščetin, ki bodo lahko posegale v mehke zobne obloge. Takšno ščetko lahko nadomestimo tudi z električno zobno ščetko, toda pri izbiri velja biti pozoren, saj mora biti kakovostna. 


Katere so kakovostne?
Električne zobne ščetke Sonicare s sonično tehnologijo nežno, a hkrati učinkovito, čistijo zobe in dlesni. Njihova prednost je v dinamičnem fluidnem delovanju, ki ustno votlino temeljito očisti tudi na težje dostopnih mestih.
Ščetka z 31.000 vibracijami na minuto zobno pasto spreminja v s kisikom bogato peno in jo z močnim tokom usmerja v prostore med in za zobmi ter ob robove dlesni, kjer se nahaja največ bakterij in tako kar do 7-krat bolj učinkovito kot klasična ščetka odstranjuje biofilm oz. plak tudi s težko dostopnih mest. Tako poskrbimo za občutno bolj zdrave dlesni že v dveh tednih, belino zob pa posvetlimo že v enem tednu uporabe. Poleg tega ščetka še nežno masira dlesni in tako stimulira prekrvavitev.

Po ščetkanju z​ električno ščetko Philips ​Sonicare DiamondClean boste imeli občutek, da ste si šele z njo prvič v življenju zares očistili zobe.

Učinkovitost delovanja ščetk definiramo z dvema funkcijama, hitrostjo gibov in dolžino premikanja ščetin. Večina zobnih ščetk ustreza le enemu od dveh kriterijev, ščetke Sonicare pa dosegajo oba. Hitrost premikanja ščetin je pri Sonicare namreč kar 31.000 gibov na minuto, doseg ščetke pa 4-5 mm v premikih naprej-nazaj.

K odličnim rezultatom modela DiamondClean pripomore tudi inovativna oblika ščetin v obliki diamanta, ki zagotavlja bolj učinkovito odstranjevanje zobnih oblog in bolj bele zobe. Nastavki so na voljo v dveh velikostih, standardni in manjši Compact za osredotočeno čiščenje izbranih predelov, za tiste z ortodontskimi posegi in ljudi z manjšimi usti.

OSVOJITE DIAMANTNI NASMEH
Si želite diamantnega nasmeha tudi vi? Z malo srečo lahko osvojite novo zobno ščetko Philips DiamondClean, ki vas bo navdušila. 

SODELUJTE V NAŠI NAGRADNI IGRI!

Philips Sonicare DiamondClean

Philips Sonicare DiamondClean

prejšnji članek
Kaj vse morate vedeti o varanju?
Svet
Kaj vse morate vedeti o varanju?
naslednji članek
Petra Kerčmar in Darja Zgonc sta danes čisto drugačni!
Slovenija
Petra Kerčmar in Darja Zgonc sta danes čisto drugačni!
Preberite tudi