pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tako se boste bolje razumeli

19. 4. 2024; 04.00
Avtor: K.S.
yoga-2176668_1280

Meditacija foto: Pixabay

Poznavanje drugih je inteligenca, poznavanje sebe je resnična modrost. Obvladovanje drugih je moč, obvladovanje sebe je vrhovna moč – Lao Tzu

Ste resnično prepričani, da se poznate v globino svoje duše ali je možno, da ste zaradi pritiskov okolice začeli prepoznavati le svojo masko?

S tem ko si vzamete čas zase in za spoznavanje samih sebe, ste si v resnici vzeli čas za delanje na doseganju zastavljenih ciljev. Le tisti, ki se resnično pozna, je lahko uspešen.

A kako to sploh doseči? Vsekakor je prvi korak, da si znate vzeti čas zase in čas za globok razmislek. V nadaljevanju si lahko preberete še 3 metode, s katerimi boste tudi sebe uzrli v novi luči.

  1. Pišite dnevnik

Ne moremo mimo klasike dnevnika. Ta ima namreč več blagodejnih učinkov, najbolje pa se izkaže pri zmanjševanju stresa in depresije. A kar je pri tem pomembno, je iskrenost do sebe. Na ta način boste pri sebi našli mnogo skritih stvari, prav tako pa začeli razumevati, kako vaše navade kreirajo razmere in stanje. Vanj vestno zapisujte tako uspehe kot padce, koristila pa bo tudi razlaga vmesnih postojank na poti ne-/uspeha.

  1. Naučite se meditirati

Če še nikoli niste poskusili meditirati, je sedaj vsekakor čas, da se to spremeni. Preko meditacije boste namreč prečistili vaše misli in se umirili. Na drugačen način boste pogledali nase in na nastale situacije, kar pa bo ustvarilo temelje, primerne za osebnostno rast.

  1. Prosite za povratne informacije

Seveda, verjetno ni osebe, ki bi z radostjo sprejemala negativno kritiko. A vseeno je tudi ta večkrat sila pomemben faktor napredka. Prosite za kritike (tako dobre kot slabe) in povratne informacije nasploh, pri tem pa si izberite osebe, ki jih zaupate. Neiskreni ljudje vam ne bodo pomagali. Izberite osebe, za katere veste, da vam bodo povedali vse.

prejšnji članek
Alenka (Bepop) po desetih letih zapušča delo v turistični agenciji
Svet slavnih
Alenka (Bepop) po desetih letih zapušča delo v turistični agenciji
naslednji članek
5 najpogostejših razlogov, zakaj izgorevamo ženske
Zdravje
5 najpogostejših razlogov, zakaj izgorevamo ženske