benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrla je Manca Košir

2. 5. 2024; 06.47
Avtor: K.M.
Manca Košir

Manca Košir, ambasadorka branja foto: Mateja Jordovič Potočnik

Kot poroča RTV Slovenija se je poslovila dolgoletna novinarka in publicistka Manca Košir.

Koširjeva je dolga leta delovala v svetu novinarstva, izdala je številne knjige, delovala pa je tudi kot profesorica. Na začetku svoje kariere se je ukvarjala z igro in manekenstvom. Meseca marca je praznovala 76. rojstni dan, zadnja leta pa jo je spremljala rakova bolezen. V življenju sta se ji rodili dve hčeri, Ledejo Godina Košir v razmerju z režiserjem Karpom Godino in Tino Košir v razmerju z Dimom Zupanom. Za sabo je pustila tudi tri vnuke. 


Njena hči Tina je na družbenem omrežju zapisala: “Do zadnjega diha se je kopala v naši ljubezni. Ko se je temeljito okopala, je slekla zemeljsko telo kot mokre kopalke in se-stopila v Luč. Namesto sožalja vas v skladu z njeno željo vabim k praznovanju njenega bivanja. Če tako začutite, zapišite v komentar, kako vas je navdihnila. Namesto rož pa vas vabim, da zasejete seme dobrega: naredite nekaj lepega za nekoga, nekomu iskreno nekaj ljubečega poveste. Naj zacveti ljubeča povezanost med nami! Pogreb bo javen in odprt za vse, ki se od nje želite posloviti. O podrobnostih vas obvestimo.”

Pred smrtjo je posnela tudi dokumentarni film o svojem življenju. O njem je za revijo Obrazi povedala: "Koširjeva je dolga leta delovala v svetu novinarstva, izdala je številne knjige, delovala pa je tudi kot profesorica. Na začetku svoje kariere se je ukvarjala z igro in manekenstvom. Meseca marca je praznovala 76. rojstni dan, zadnja leta pa jo je spremljala rakova bolezen. V življenju sta se ji rodili dve hčeri, Ledeja Godina Košir v razmerju z režiserjem Karpom Godino in Tino Košir v razmerju z Dimom Zupanom. Za sabo je pustila tudi tri vnuke."

Iskreno sožalje izrekamo družini in  vsem bližnjim. 

prejšnji članek
Neisha prestala nujno operacijo
Svet slavnih
Neisha prestala nujno operacijo
naslednji članek
Ali Fehtarji sploh imajo prosti čas
Svet slavnih
Ali Fehtarji sploh imajo prosti čas