benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Brigita Langerholc se je z družino preselila na kmetijo

2. 5. 2024; 10.00
Avtor: Revija Jana
Brigita Langerholc

Brigita Langerholc foto: edit: Jana.si

Nekdanja slovenska atletinja ima s kmetijo velike načrte.

»Prihajam s kmetov. Kljub temu da sem dobršen del življenja preživela v velikih mestih po vsem svetu, kot so Peking, Sydney, Los Angeles, sem vedela, da sem na vasi odrasla in si želim na vasi tudi umreti. Želela sem pognati korenine v zemlji in sem presrečna, da nama je z možem Urošem to nedavno tudi uspelo. Ko smo se po mesecih iskanja primerne parcele po vsej Sloveniji pred dobrim mesecem preselili na konjsko kmetijo na Štajersko, tja smo pripeljali tudi naša dva konja, so se nama hčerke navdušeno zahvaljevale, da sva jima že pri trinajstih izpolnila življenjske želje,« bosa, rahlo zagorela in s širokim nasmehom med krtačenjem konja za revijo Jana razlaga nekdanja atletinja in terapevtka Brigita Langerholc, ki ima s svojo kmetijo velike načrte.

»Če bi bilo po mojem, bi živela v gozdu, daleč od vseh in v najtesnejšem stiku z naravo. Vendar to žal ne gre, zato je bilo treba iskati kompromise. Pot do uresničitve teh sanj pa je bila dolga in polna ovinkov, tudi preizkušenj,« je za začetek še povedala Brigita, udobno zleknjena na terasi, s katere se ponuja prekrasen razgled na bližnje hribe, ki so v teh dneh še posebej lepi, saj so obdani z gozdom, ki brsteče poganja, v ozadju je slišati živahno ptičje petje, na travniku pod hišo pa se preganjata prekrasna rjava konja.

Brigita Langerholc foto: Šimen Zupančič

Brigita je o skupnem domu v naravi začela sanjati že pred skoraj dvajsetimi leti, ko je bila še izvrstna atletinja in je spoznala moža Uroša, ta je bil takrat njen partner pri treningu. Vendar pri nas le redki vrhunski športniki od svojih dosežkov dobro živijo, kaj šele obogatijo, sploh pa se to ne dogaja v kraljici športov – atletiki, tako da jima je uspelo z Urošem kupiti le stanovanje. Celoten prispevek je bil objavljen v reviji Jana. 

prejšnji članek
Nenadoma se je poslovil slovenski glasbenik
Svet slavnih
Nenadoma se je poslovil slovenski glasbenik
naslednji članek
Botri: Igralec o oblikovanju Martina Akrapa
Svet slavnih
Botri: Igralec o oblikovanju Martina Akrapa
#obraziavenija
obraziavenija